За пореден път Русе е домакин на националния симпозиум с

...
За пореден път Русе е домакин на националния симпозиум с
Коментари Харесай

За пореден път „Пролетни хирургични дни“ събра в Русе десетки лекари

За следващ път Русе е хазаин на националния симпозиум с интернационално присъединяване „ Пролетни хирургични дни “ . Събитието се провежда от русенски университет „ Ангел Кънчев “ и лечебни заведения „ Медика “. То ще продължи до на следващия ден и в него вземат участие повече от 200 лекари от цялата страна .

Преди старта на научните секции специфичен привет насочиха и ръководителите на симпозиума – основателят и притежател на лечебни заведения „ Медика “ доцент доктор Кирил Панайотов, ректорът на университета акад. Христо Белоев, доктор Ивелин Йоцов, шеф на УМБАЛ „ Медика “, деканът на Факултета по публично здраве в Бургаския университет и шеф на КОЦ Бургас проф. Д-р Христо Бозов, дм и ректорът на Медицински университет Плевен проф. Д-р Добромир Димитров, дм.

Приветствие към домакините и участниците насочиха още регионалният шеф Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков, който акцентира смисъла на събитието като народен конгрес за обмяна на опит и положителни медицински практики.

„ На УМБАЛ „ Медика “ разчитат доста русенци, а и поданици от други области на страната “, показа кметът във връзка навършването на 10 години от основаването на лечебното заведение на днешния празник Благовещение. Той благодари на управлението за устойчивостта през годините макар здравните и политически рецесии и връчи на доцент Панайотов символен кристал на Община Русе.

В научната стратегия са включени над 70 отчета на медици, експерти по хирургия /обща, детска, съдова, пластично-възстановителна и естетична, лицево-челюстна и неврохирургия/; ортопедия и травматология и урология . Темата „ Хирургията през днешния ден, хирургията на следващия ден “ ще дискутират преподаватели от 8 университета у нас и медици от над 15 водещи родни клиники.

Фокус във второто издание на симпозиума е детската хирургия , като своите писания ще показват двама експерти от Милано, Италия – проф. доктор Джианантонио Манцони, шеф на клиника по Детска урология, и доцент доктор Алфредо Берреттини. Участие във форума ще вземе и хирургът, началник на клиника по Детска хирургия към Детска болница „ Мария Кюри “ и учител в Медицински университет „ Карол Давила “ в Букурещ, Румъния – проф. доктор Себастиан Йонеску.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР