За пореден път програмата за парламентарен контрол е така направена,

...
За пореден път програмата за парламентарен контрол е така направена,
Коментари Харесай

Карадайъ се оплака: Никола Минчев пази Бойко Рашков

За следващ път програмата за парламентарен надзор е по този начин направена, че няма опция вътрешният министър Бойко Рашков да дава отговор на поставените въпроси. Това съобщи в процедура от парламентарната естрада водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Той се обърна към ръководителя на Народно събрание Никола Минчев, припомняйки му че единствено от ПГ на Движение за права и свободи има близо 150 въпроса, заложени към Рашков. Те са свързани с милиционерщината, на която бяхме очевидци по време на изборите през юли и ноември предходната година.

Заедно с това, господин ръководител, Вие доста добре знаете, че са поискани и съответните документи за всеки един от съответните случаи. И по ваше предпочитание към този момент има над 150 претенции - за всеки съответен случай, сподели Карадайъ.

Притеснително е, че до през днешния ден ние не сме получили нито един документ. Идва Рашков тук, размята някакви листове от трибуната, твърди, че са документи, относими към заложените въпроси, само че не ги дава, възмути се ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Затова обръщам се към Вас, господин ръководител, да си влезете в ролята, да извършите такава стратегия, че господин Рашков да дава отговор на поставените въпроси от една страна, въпреки това да си вършите работата, като ръководител и да настоявате, господин Рашков да показа документите, които сме му поискали, съобщи Карадайъ.

За нас като политическа партия към този момент излиза наяве, че господин Рашков, който и по това време е бил министър на вътрешните работи, може да е съизвършител в тази милиционерщина и по тази причина да не желае да дава отговор на въпроси. Но, господин ръководител, и вие ставате съизвършител, безапелационен бе Карадайъ. И съобщи: „ Явно би трябвало, да се смени министърът, с цел да има надзор за този интервал, а може би ще се наложи, да се смени ръководителят, с цел да има надзор над министрите.”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР