За пореден път проектът за новия лъч на Околовръстното на

...
За пореден път проектът за новия лъч на Околовръстното на
Коментари Харесай

Отново: Преработват проекта за новия лъч на Околовръстното на Пловдив

За следващ път планът за новия лъч на Околовръстното на Пловдив ще бъде обновен и модифициран. Община Пловдив пусна социална поръчка на непосредствено договаряне с проектантите от „ Пътпроект ” на стойност от 8500 лв. без Данък добавена стойност.
Прочетете още
Те би трябвало да създадат корекциите, с цел да може да стартира дълго чаканото строителство  на Югоизточния обход.

Актуализацията включва изработката на заданието за подпорна стена от 150 метра с височина от 1,5 метра, както и координиране за изместване 400 kV кабели на  Електроенергийния систематичен оператор. Също по този начин би трябвало да се препроектира надлеза поради разминаването от 42 см при нивелетата на жп линията и да се направи  план за отводняване и хидравлични калкулации на окопи.

Междувременно би трябвало да се реши и проблема с ПУП-а сред НКЖИ и АПИ. След това да се изготви парцеларен проект, да се отчуждат парцели, в случай че има такива и да се пристъпи към строителството.

Кметът Костадин Димитров нееднократно съобщи, че е персонално зает с плана, като работи старателно за изчистването на всички спънки към значимия план за завършването на кръга на Околовръстното.

За плана има определен компания в лицето на „ Трейс ”, както и 35 млн. лв. в бюджета на АПИ за строителството на обекта.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР