За пореден път президентът Румен Радев даде урок на управляващите

...
За пореден път президентът Румен Радев даде урок на управляващите
Коментари Харесай

Скопие нарича Иван Михайлов фашист, защото се страхува от завета му, че македонска нация няма!

За следващ път президентът Румен Радев даде урок на ръководещите политици, някои от които участваха на откриването на клуба „ Иван Михайлов “ предходната събота в Битоля и си направиха ПР посредством изявленията и пози за пред камерите. Когато обаче стартира масираната антибългарска акция от страна Скопие против историческия водач на Вътрешна македонска революционна организация Иван Михайлов, те към този момент пети ден позорно мълчат. Така че още един път поздравления на Румен Радев за виновната позиция.

Това написа във „ Facebook “ почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация доктор Красимир Каракачанов.

Нека си зададем въпроса за какво Скопие плюе по Иван Михайлов и го назовава фашист и какъв ли не още? Причините са няколко, продължава Каракачанов.

Ето обяснението на Красимир Каракачанов:

Първо, за разлика от останалите исторически водачи на Вътрешна македонска революционна организация доктор Христо Татарчев, Даме Груев, Гоце Делчев, Тодор Александров, които в другите интервали са се борили против турското иго или против окупацията на Македония и са подчертавали, че са българи и са се борили за свободата на българите в Македония, всички те са оставяли единствено писмени документи – писма, книги, мемоари.

И заради това Скопие си разрешава да фалшифицира техните писмени следи. За разлика от всички тях, с изключение на книги, публикации и документи, Иван Михайлов има изявленията със записан глас приживе в това число и телевизионни изявленията, последното от които е през 1990 година с българския публицист Кеворк Кеворкян. В него той с глас и облик непосредствено декларира, че е българин и не съществува обособена македонска нация. Е, това няма по какъв начин да го фалшифицират!

И още нещо – защото македонизмът се постанова след идването на комунистическата власт след 1944 година и другите водачи на Вътрешна македонска революционна организация към този момент са покойници, той е единственият исторически водач на Вътрешна македонска революционна организация, който се сблъсква с тази отровна пропагандна машина и води решителна борба, осъждайки го и отричайки съществуването на македонска нация в Македония.

Втората причина – защото след идването на комунистическата власт в Македония, десетки хиляди хора в днешна районен съд Македония, които отказваха да признаят новата македонска нация и назоваха себе си българи, бяха преследвани от управляващите. Няколко хиляди от тях са избити без съд и присъда. Хиляди други са съдени и наказани на затвор. Други хиляди – задържани, бити, репресирани, изселвани в продължение на десетилетия.

Всички тези десетки хиляди жертви бяха съдени и репресирани с едно главно обвиняване – български националисти и последователи на Вътрешна македонска революционна организация на Иван Михайлов. Съвсем естествено през днешния ден за техните наследници – деца, внуци, за всички тези, които през днешния ден смятат себе си за българи в районен съд Македония, Иван Михайлов е неоспоримото знаме на българщината, за която те се борят. И когато днешните управляващи в Скопие виждат, че българщината в Македония освен се възражда, само че и в лицето на голям брой към този момент български организации там се демонстрира на публичната сцена, управляващите в Скопие беснеят.

А дали Иван Михайлов настина е бил фашист? Да, той е срещу комунистическата идеология. Да, на територията на Царство България той е преследвал сътрудниците на Коминтерна, които са се опитвали да постановат измислената македонска нация. Някои от тях в действителност са получавали смъртни присъди, издавани от Ванчо Михайлов. Но това, че Иван Михайлов е антикомунист, не го прави фашист. Няма нито един документ, обвързван с името му, в който той или ръководената от него Вътрешна македонска революционна организация, да са възхвалявали Хитлер или национал-социалистическа Германия. Нито в едно свое деяние или в което и да било от печатните издания по негово време няма и намек за антисемитизъм или негативно отношение против евреите. Нещо повече – тъкмо противоположното.

Богатите софийски евреи – банкери, търговци, са били от главните спонсори на ръководената от Ванчо Михайлов Вътрешна македонска революционна организация. Защо? Защото и в кралска Югославия и в кралска Гърция при започване на 20-ти век на евреите не се е гледало с положително око и са били дискриминирани. Нещо повече – когато в България стартира акцията за спасяването на българските евреи, трима от петимата членове на комитета, който стартира акцията за спасяването им, са членове на Вътрешна македонска революционна организация.

Единият от тях – Владимир Куртев, е член Централния комитет на Вътрешна македонска революционна организация, какъвто член е и Иван Михайлов. Третият член на Централен комитет Кирил Дрангов, през Втората международна война, когато Македония е свободна и е част от България, е юрист в родния си град Скопие. Самият той като юрист и човек с престиж съумява да издейства български паспорти на няколко еврейски фамилии от Скопие и по този начин те са избавени от депортация. Много други евреи в Македония, включително в Солун са избавени от други дейци на Вътрешна македонска революционна организация. Справка – един от тях е Самуел Камхи, който разказва всичко това в своите мемоари, издадени в Държавата Израел в края на 60-те години.

Така че скопските политици има много да четат и е хубаво да четат преди да приказват нелепости! И в случай че примерно за президента на Македония Стево Пендаровски е обяснимо да плюе антикомуниста Иван Михайлов, тъй като, преди да стане президент, в „ научните “ среди в Македония беше прочут като „ Стево Коминтерната “, то учудваща е позицията на сегашния водач на ВМРО–ДПМНЕ Мицковски.

Той най-вероятно е влизал в кабинета на предходния си шеф Груевски, където имаше портрет на Иван Михайлов. Значи и предходният водач на ДПМНЕ би следвало да е фашист. И още нещо ВМРО–ДПМНЕ в Скопие напълно неотдавна организира своя 17-и конгрес, започвайки да брои от първия конгрес на Вътрешна македонска революционна организация от 1893 година, включително отчитайки в номерацията на своите конгреси и тези, в които Иван Михайлов е бил водач в интервала 1925-1934 година

Така че очевидци сме на следващата антибългарска акция от другата страна на границата, което единствено още един път удостоверява, че до момента в който тези хора, ръководещи и през днешния ден Македония, не трансформират своето отношение към България, към българската история и към българския народ, не би трябвало да се прави никакъв компромис от българското държавно управление за започването на договарянията на Македония за участие в Европейски Съюз.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР