За пореден път полицаи излизат на протест - сега в

...
За пореден път полицаи излизат на протест - сега в
Коментари Харесай

Полицаи на протест в Благоевград, имат три искания

За следващ път служители на реда излизат на митинг - в този момент в Благоевград.

Точно в 12:00 по време на обедната си отмора десетки униформени от регионалната полиция излязоха на открито, с цел да изразят недоволството си против неприятните условия на труд и ниските хонорари в бранша.

Те желаеха увеличение на заплатите и напълно нов закон за Министерството на вътрешните работи.

"Имаме три съществени претенции.

Първо, нарастване на заплатите с 15-20 на 100 за всички чиновници на Министерство на вътрешните работи и по опция със задна дата, считано от 1 юли. Второ, частична смяна в Закона за Министерство на вътрешните работи. Трето, от март идната година нов Закон за МВР”, сподели Илия Велев, ръководител на синдикално дружество-Благоевград към СФСМВР.

Протестиращите в обедната отмора служители на реда и чиновници споделиха, че изискванията при които работят са под всякаква рецензия, което най-много се отнася за положението на автопарка.

„ Искаме 15-20% нарастване на заплатите, смяна на закона за Министерство на вътрешните работи, въведен през мандата на ексминистъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, с който бяха вдигнати възнагражденията единствено в администрацията към ведомството”, добави и ръководителят на синдикалната организация на униформените в Благоевград Илия Велев.

Радев: Кандидат-полицаите постоянно не покриват минималните условия

„ Аз персонално съм си купил ризата, панталона, колана и обувките,

от полицията ми е

единствено шапката. Изпълнявайки отговорностите си като чиновник на Министерство на вътрешните работи изпитвам позор. Автопаркът ни е под всякаква рецензия, колите са ни над 15-годишни”, сподели младши полицейски контрольор Станислав Милев, работещ в системата от 8 години.

С настояванията на служителите на реда бяха солидарни и чиновници на пожарната, които обаче отхвърлиха да приказват за изискванията си на труд.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР