За пореден път от старта на сезона в Ла Лига

...
За пореден път от старта на сезона в Ла Лига
Коментари Харесай

Наивността отново провали Селта

За следващ път от старта на сезона в Ла Лига Селта загуби скъпи точки на личен терен. Днес тимът направи тъждество 2:2 против новака Майорка и остана на нежеланото 18-о място в класирането, директно след Майорка. Селта на два пъти повеждаше, а при 2:1 имаше и човек повече на терена, само че все пак не съумя да завоюва.

Домакините бяха твърдо решени да вземат трите точки и да се измъкнат от зоната на изпадащите, където се озоваха след загубата от Леганес в предходния кръг. Момчетата на старши треньора Фран Ескриба постановиха високо движение първоначално и беше въпрос на време да стигнат до гол. Това се случи в 20-ата минута, откакто галисийци лишиха топката в противниковата половина, Лукас Оласа центрира с едно допиране и Рафиня вкара едно от дребното си попадения с глава.

Голът беше първи за някогашния халф на Барселона след завръщането му на " Балаидос ", само че гостите реагираха доста бързо и на собствен ред проведоха няколко рискови офанзиви. В 28-ата минута Анте Будимир падна в наказателното поле и изиска дузпа. Реферът Рикардо Бенгоечеа в началото подмина обстановката, само че след намесата на ВАР уточни бялата точка. Повторенията демонстрираха, че Жосеф Айдо в действителност изблъсква Будимир и решението е вярно. Опитният Салва Севийя осъществя дузпата - 1:1.

Селта си върна преднината незабавно след почивката, когато Яго Аспас също се разписа от углавен удар. Нарушението беше на на резервата Хуан Родригес, заменил на полувремето Алейш Фебас. Аспас прати вратаря Маноло Рейна в противоположния ъгъл и вкара своя гол №6 през акцията.

Селта продължи да е по-добрият тим. Галисийци умерено задържаха топката и не позволяваха на Майорка да нападна. В 78-ата минута Антонио Раийо и Яго Аспас се спуснаха по едно и също време към противоречива топка в средата на терена. Пръв до нея стигна нападателят на Селта, а Раийо влезе остро в крайници му и получи червен картон.

Дори в понижен състав, гостите съумяха да се доберат до равенството. Изравнителното попадение падна в 84-ата минута и беше дело на Будимир. Хърватинът се оказа на точното място след флангова офанзива и несръчен опит за изчистване на топката, а ударът му с левия крайник не остави шансове на Рубен Бланко. В добавеното време Яго Аспас шутира рисково, само че Рейна по впечатляващ метод избави, съхранявайки точката за отбора си.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Примера дивисион 17 кръг, неделя 15 декември  Селта 2:2краен резулат  Майорка
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР