За пореден път от ДПС поискаха или оставката на вицепремиера

...
За пореден път от ДПС поискаха или оставката на вицепремиера
Коментари Харесай

ДПС пак иска оставката на Валери Симеонов, оплаква се в Брюксел от националисти и ксенофоби във властта

За следващ път от Движение за права и свободи желаеха или оставката на вицепремиера Валери Симеонов, или на целия кабинет и се оповестиха против присъединяване на "Обединени патриоти " във властта.
Лидерът на придвижването Мустафа Карадайъ упрекна и ГЕРБ, че не са изразили позиция до момента за присъединяване на "националисти и ксенофоби " в ръководството и по тази причина от Движение за права и свободи са сложили въпроса в писмо пред европейските институции – Европейския съвет, Европейската комисия, Европейския парламент, ръководителите на европейските партии.
"Докато в Европа систематичните партии заобикалят да не сформират обединения с националисти, то в България те вземат участие във властта и всички виждаме какво се случва в страната. В писмото призоваваме за общи дейности против популизма, ксенофобията, национализмите и радикализмите ", изясни Карадайъ.
Лидерът на придвижването цитира и медийни изявления, в които се твърди, че има нелегално строителство в Златоград от страна на телевизия СКАТ, благосъстоятелност на Валери Симеонов.
"Докато медиите питат какъв е резултатът - опасност към медиите от уеб страницата на Министерския съвет. Това ли е сигналът, който желаеме да пращаме към обществото, това ли е спазването на закона еднообразно към всички, това ли е правовата страна? ", запита Карадайъ.
"Кой работи срещу страната? ГЕРБ работи срещу страната с включването на националисти във властта, при съществуването на всички тези обстоятелства, които ги виждаме от медиите. Само в името на властта, партийния интерес ", продължи той.
Павел Шопов от "Обединени патриоти " пък дефинира нападките на Движение за права и свободи като "нищо ново " и "претоплени манджи ". Според него няма друга партия, която да реализира политика на омразата, както прави Движение за права и свободи.
Той изясни, че и острите реплики от страна на патриотите са ответна реакция.
"Тази процедура Движение за права и свободи да прави непрестанно доноси против България или против избрани политици, е от доста години насам. Това е процедура на партия, която работи против българските национални ползи и се мъчи да окепази България пред европейските институции ", разяснява и Юлиан Ангелов от "Обединените патриоти ".
По думите му откогато групировката е във властта, патриотите не са създали нищо, което да дискриминира или да преследва някого на породист, набожен или какъвто и да е принцип.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР