За пореден път от БСП се опитват да отклоняват вниманието

...
За пореден път от БСП се опитват да отклоняват вниманието
Коментари Харесай

Захариева за Нинова и пакта за мигрантите: Повтаря кампанията срещу Истанбулската конвенция

За следващ път от Българска социалистическа партия се пробват да отклоняват вниманието на обществото от личните си проблеми и да всяват неоснователни страхове у хората.

Така вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева разяснява изявлението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че България ще се причисли към Глобалния пакт за безвредна, проведена и законна миграция на Организация на обединените нации. Според Нинова това щяло да принуди страната ни да приема бежанци без документи, на които ще се издават паспорти.

Захариева и още двама министри - на вътрешните работи Младен Маринов и на обществената политика Бисер Петков, дадоха ексклузивен брифинг в Народното събрание, с цел да опровергаят изказванията на левицата. Тримата обясниха, че нито е взето решение за присъединение към пакта, нито това ще узакони противозаконна миграция.

" Така че, дано да спят умерено сътрудниците от Българска социалистическа партия. Не сме взели решение, ще имат опция да вземат участие в дебата ", сподели Захариева.

Външният министър акцентира, че задачата на пакта е да се спре противозаконната миграция и призна, че дейностите на Българска социалистическа партия припомнят на акцията, с която беше спряна Истанбулската спогодба.

" Абсурдно е хвърлянето на тематика в обществото с безусловно подвеждаща информация, която да предотврати естествения и същински спор, който ще се организира на комисии в Народното събрание ", сподели тя.

По думите ѝ България няма да се откаже от позицията си за мигрантите - прекъсване на противозаконна миграция, съблюдаване на външните граници, опция всяка страна в Европейски Съюз да взема решение дали и какъв брой мигранти да приема, противозаконните мигранти да бъдат връщани.

Министър Маринов пък добави, че по пакта се работи на експертно равнище. Той акцентира, че миграцията не е единствено противозаконна. " Тя съществува и във връзка с трудова миграция, във връзка с български жители, които работят в други страни. Това е доста по-широк въпрос и не би трябвало да се спекулира със страховете на българските жители ", добави министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР