За пореден път община Симитли се гордее с успеха на

...
За пореден път община Симитли се гордее с успеха на
Коментари Харесай

Гордост за Симитли! Единадесетокласничката Ивана Димитрова с бронзов медал в Национален конкурс „България в картини и слово” 2023

За следващ път община Симитли се гордее с триумфа на дете от общината. Този път достижението е на Ивана Димитрова Димитрова, ученичка от 11-ти клас в Су „ Св. Св. Кирил и Методий “ – град Симитли, която завоюва ТРЕТО МЯСТО в X-ти Национален конкурс с интернационално присъединяване „ България в картини и слово ” 2023 за литературно творчество, рисунка, мултимедийна презентация и видеоклип.

Организатори на проявата са Министерството на образованието и науката, Националният замък на децата и Община Търговище. Целите на състезанието са да се предизвика креативният потeнциал, позитивното мислене и родолюбивите настройки у младите хора; да се показа опция за изява и развиване гения на учениците; да се подтиква и насърчи основаването на литературни и художествени творби от подрастващите, посредством които да показват своето отношение към значими културни, исторически и естествени забележителности и събития в България, както и да се стимулират децата и младежите, да се разпространяват обекти и събития от района, където живеят.

Ивана взе участие в състезанието с есето „ БЪЛГАРИЯ В КАРТИНИ И СЛОВО ”, раздел „ Литературно творчество ”, възрастова група: 8 – 12 клас. За премия получава ГРАМОТА и БРОНЗОВ МЕДАЛ. Ръководител на единадесетокласничката е госпожа Ангелина Василева - гл. преподавател по български език и литература в СУ - гр. Симитли.

Тържественото награждаване на ученичката ИВАНА ДИМИТРОВА ще бъде на 12 май 2023 година в гр. Търговище. Събитието е част от културната стратегия на Община Търговище.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР