За пореден път обществото стана свидетел на груба манипулация от

...
За пореден път обществото стана свидетел на груба манипулация от
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: За пореден път обществото стана свидетел на груба манипулация от страна на олигархичния кръг Капитал на Иво Прокопиев

За следващ път обществото стана очевидец на груба операция от страна на олигархичния кръг " Капитал " на Иво Прокопиев. Този път тя е маскирана като отчет на неправителствена организация - Международен институт за пресата ". Това сподели на брифинг в Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той посочи, че " отчетът показва медийната среда в България преднамерено и накриво, напълно в полза на медийния и олигархичен кръг " Капитал ".

„ В този отчет над 53 пъти се загатва името на народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, макар че той от дълго време не има медии. Движение за права и свободи неколкократно също се загатва в отрицателен аспект, който няма нищо общо с действителността ", уточни Карадайъ.

" Същевременно в отчета е пропуснато да се прегледа въздействието върху медиите у нас на Иво Прокопиев, както и основания от кръга " Капитал " в последното десетилетие циничен модел на медийни обвързаности. Влияние, довело до там, че операцията и лъжата се показват като последна истина в следените от него медии, а действителността е прикривана и извращавана. Разбира се, пропускането на кръга " Капитал " не е инцидентно, тъй като отчетът е направен от Галя Прокопиева в офисите на Прокопиев. Тя е създател, по този начин написа в самия отчет ", разяснява още Карадайъ.

„ Затова ние от Движението за права и свободи си позволихме да изразим наше отношение по този отчет и го адресирахме до вицепрезидента на Европейска комисия Вера Юрова, до еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс, до Хуан Фернандо Лопес Агилар, ръководител на комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешен ред в Екологичен потенциал и до Софи инт Велд, ръководител на Комисията по господство на право, демокрацията и съществени права и свободи ", сподели още Карадайъ.

" Петицията, осъждаща рашковщината по време на изборите, импортирана от нашия юношески ръководител в община Айтос Бехчет Емурлов в Комисия по петициите на Европейския парламент, е позволена за разглеждане ", съобщи Карадайъ. Той напомни, че покъртителни свидетелства за полицейщина и противозаконни дейности на полицията по време на изборите са посочени в отчета на ОССЕ (Служба за демократични институции и права на човека). Сега, с изключение на в този отчет, ще прегледат случаите и в Комисията по петициите.

В брифинга участваха още вицепрезидентът на Либералния интернационал Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи и водача на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР