За пореден път г-жа Десислава Атанасова от ГЕРБ изрича неистини

...
За пореден път г-жа Десислава Атанасова от ГЕРБ изрича неистини
Коментари Харесай

Лорер обвини Десислава Атанасова, че лъже от парламентарната трибуна

За следващ път госпожа Десислава Атанасова от ГЕРБ изрича лъжи от парламентарната естрада. Внушенията, че „ частна компания щяла да разпределя евросредства “, както са привикнали някогашните ръководещи, се вършат тъкмо през днешния ден, с цел да отклонят вниманието от вчерашното утвърждение на План за възобновяване и резистентност (ПВУ) от Икономическия и Финансов Съвет на Европа (ЕКОФИН), както и с цел да прикрият дългогодишното, целеустремено подържане на България според от съветски газ. Това написа в профила си във " Facebook " министърът на нововъведенията и растежа.

" И в новия програмен интервал, и в ПВУ, има редица промени за отбягване на вероятни злоупотреби с евросредства, на които бяхме очевидци през годините, и които Европейската прокуратура към този момент проверява. Европейските средства за бизнеса няма нито да се „ усвояват “, нито „ разпределят “, както до момента, а ще се влагат в българската стопанска система по ясни правила и системи за ръководство и надзор. Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ (ГД ЕФК) към Министерството на нововъведенията и растежа е структурата за ръководство и наблюдаване на Програмата за икономическа промяна от ПВУ и идния програмен интервал. Всички ограничения за възобновяване и резистентен напредък на бизнеса ще бъдат програмирани от специалистите на Групово дело ЕФК, а НЕ от частна компания. Очакваме забележителен интерес и към безвъзмездните схеми, и към финансовите принадлежности. Затова работим за подсилване на потенциала на Главната дирекция. Така ще се избегне спор на ползи, а средства ще доближат по-бързо до фирмите. Контролът по спазването на процедурите също няма да бъде делегиран " написа той.

Той акцентира, че от Политическа партия са решени да спрат всевъзможни благоприятни условия за злоупотреби с евросредства, което " очевидно не се харесва на някогашните ръководещи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР