За пореден път футболният агент Виктор Венков се отзова на

...
За пореден път футболният агент Виктор Венков се отзова на
Коментари Харесай

Футболният агент Виктор Венков към талантите: Само на терена може да станете лидери

За следващ път футболният сътрудник Виктор Венков се отзова на поканата и се включи в самодейността „ За една сполучлива кариера “, която управлението на Витоша (Бистрица) провежда.

Бившият футболист на Янтра (Габрово), Видима (Севлиево), Локомотив (Горна Оряховица) и чешкия Зноймо даде скъпи препоръки на гениите от школата, на някои от които в най-скоро време им следва да създадат дебют в мъжкия футбол. Мениджърът срещна момчетата с част от тънкостите на трансферния пазар и разпоредбите на ФИФА и УЕФА, оповестиха от Пресслужбата на Витоша.

Венков има богат опит в посредничеството сред футболисти и клубове, като посредством организацията, която съставлява, е работил или работи с добре познати имена като Светослав Дяков, Мирослав Иванов, Христо Златински, Божидар Митрев, Мартин Райнов, Роман Прохазка и Любомир Гулдан. Сред треньорите, с които е в тясно съдействие, най-сериозен интерес пък буди името на досегашния народен селекционер на България и повторен първенец с Лудогорец Ивайло Петев.

Импресариото, който е приключил логика на психиката във ВТУ, е специализирал в клубове като британския Уест Хем, италианския Сасуоло и хърватския гранд Динамо (Загреб).

Първите стъпки

“Разликата сред юношеския и мъжкия футбол е доста огромна. Ако при юношите имате идентичен статут, не получавате пари, ходите на учебно заведение и имате значително сходни ползи, то при мъжете нещата към този момент получават различен тип. Там ще срещнете опитни футболисти, които към този момент са минали през това, което ви следва. Ще започнете да получавате пари. Ако сте отвън България, ще ви повлияе манталитетът на съответната страна. Адаптацията на избрани места ще бъде по-трудна, в сравнение с очаквате, тъй като на открито ще сте сами “, показа мениджърът.

Зад граница

„ Много е значимо, когато вършиме крачката да излезете на открито, добре да прецените къде отивате. Ако приемем, че в северните страни се играе по-силов футбол, а вашият профил не е за там, ще срещнете компликации. Ако пък се озовете в южните страни, където играта е по-технична, само че вие отговаряте на различен профил, отново ще имате усложнения. Най-големи проблеми обаче ще имате поради неналичието на родители и другари. В началото ще приемате тежко рецензията от страна на съотборници, треньори и почитатели. Нашата работа обаче е в този интервал на акомодация да бъде покрай вас, да ви оказваме помощ и да ви даваме верните препоръки “, добави Венков.

източник: fcvitosha.bg

Помощ от другар

„ Аз персонално в никакъв случай не назовавам хората, с които работя, клиенти, а другари. Стремя се да ги опозная добре, с цел да знам какви проблеми могат да имат. Всеки е самостоятелен темперамент и би трябвало да се подхожда самостоятелно, по отношение на обстановката. Помогна ли на даден състезател да се приспособява по-бързо и по-лесно, да реши даден проблем, да се почувства по-добре и по-уверен, оказвам помощ и на треньора, и на клуба. Един съвет от мен – даже и в даден миг да играете в клуб, който е под равнището ви, в никакъв случай не би трябвало да демонстрирате държание, че сте по-голям от треньора, от тима. Това ще бъде пагубно за вас “, безапелационен е някогашният футболист.

Ключът към триумфа

„ Винаги когато едно младо момче се качи при мъжете, желае да подражава на по-опитните, по-старите играчи, с цел да бъде по-бързо и елементарно приобщено в колектива. Тук обаче моментът е доста тъничък. Ако вие попаднете в такава група, само че подражавате на неправилните хора, триумфът ви ще бъде единствено краткотраен. Не се стремете да се харесате поради това, че подражавате на някого. Представяте ли се добре и в тренировките, и в мачовете, раздавате ли се на 100 %, съзнателни ли сте, всички ще ви харесат и почитат. Това какъв брой пари имате, каква прическа и облекла носите, няма да имат значение, когато сте добър футболист. Вие би трябвало да работите крепко на терена и там да се утвърдите като водачи “, посъветва още футболният сътрудник Виктор Венков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР