За пореден път Европа ни показва червен картон и трябва

...
За пореден път Европа ни показва червен картон и трябва
Коментари Харесай

Гвоздейков за жп проектите: Европа ни вдигна червен картон, никой няма да ни търпи повече

„ За следващ път Европа ни демонстрира червен картон и би трябвало да стане ясно, че тези процеси не могат да не престават по този метод “. Така през днешния ден министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков разяснява при визитата си в нефтения терминал „ Росенец “ край Бургас следствието на европейската работа за битка с измамите ОЛАФ, която настоя България да възвърне 38 милиона евро поради нередности в плановете за рационализация на локалната железопътна инфраструктура. Става въпрос за процедурите към жп линията сред Костенец и Септември, част от жп линията сред София и Пловдив, финансиран и от Европейската изпълнителна организация по климата, инфраструктурата и околната среда.

Транспортният министър заяви, че желае да се запознае в елементи съсситуацията, а идната седмица да се срещне с представители на Европейската прокуратура, с цел да стане ясно, в това число и за „ лично успокоение “, какво може да чака отсам - нататък страната ни. Гвоздейков съобщи, че „ никой няма да ни търпи повече “и би трябвало се работи в посока за прекратяване на порочните практики.

“В последна сметка ние използваме напълно, да не кажа 100 %, европейско финансиране, което се дава за рационализация на нашата железопътна инфраструктура. Ние демонстрираме, че не можем да управляваме тези процеси по създаване на инфраструктурата, позволяваме неточности, за които българската страна още веднъж би трябвало да заплаща. Има какво да променяме “, сподели транспортният министър.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР