За пореден път делото за побоя на секретаря на вече

...
За пореден път делото за побоя на секретаря на вече
Коментари Харесай

Стачка на съдебната администрация отложи делото за побоя над Пендиков

За следващ път делото за побоя на секретаря на към този момент заличеното съдружие " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков беше отсрочено.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1193
Причината този път е митингът на работещите в правосъдната администрация в Република Северна Македония, който посрещна на входа влизащите в Основния съд в Охрид. 

В правосъдната зала се появи упрекнатият Илия Спасески. Адвокатът му пристигна до съда, само че не влезе в залата с обяснението, че поддържа стачката на правосъдната администрация. 

По думите на съдията Боян Мартиноски прокуратурата е внесла обвиняване за побоя на Пендиков и против още едно лице - Борче Ангелов.

Той е разпознат от Пендиков като втория участник в случилото се на 19 януари в Охрид. От записите на охранителните камери, които бяха прегледани на едно от съвещанията, се виждат две лица, които нанасят побой на Пендиков, предава Българска телеграфна агенция. 

Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна щета в съучастничество,  а на идващото съвещание ще бъде решено дали двете каузи, които се отнасят до побоя, ще бъдат обединени, изясни юристът на Пендиков Стефан Камишевски. 

Следващото съвещание е планувано за 26 октомври.

Секретарят на съдружие " Цар Борис Трети " Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден по-късно беше превозен с държавния аероплан " Фалкон " за лекуване в България. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР