За пореден път Държавната опера в Стара Загора показва, че

...
За пореден път Държавната опера в Стара Загора показва, че
Коментари Харесай

Операта в Стара Загора с нова образователна инициатива към малките ученици

За следващ път Държавната опера в Стара Загора демонстрира, че една културна институция може да има възпитателна роля и да показа културния живот по наличен метод. В на Община Стара Загора излезе вест за нова просветителна самодейност на операта. Тя носи името " Светът на палци " и стартира на 08.02 (понеделник). Ето какво споделят за нея: 
" Идеята е на Силвия Томова, живописен началник на балетната натрупа на Старозагорската опера и на балерината Зорница Петрова и е част от събитията, предшестващи дълго чаканата премиера на балета „ Спящата хубавица “ на 14 април.
 Община Стара Загора усъвършенства разделното събиране на боклуци Община Стара Загора усъвършенства разделното събиране на боклуци
Община Стара Загора контракти благоприятни условия за възстановяване на разделно събиране на боклуци. Ресорният зам.-кмет Йордан Николов се срещн...
В понеделник, 8 февруари, от 10,40 ч. първи посетители на балета на Държавна опера-Стара Загора ще бъдат дребните ученици на Второ главно учебно заведение „ П.Р.Славейков “. Те са четвъртокласници от новаторските паралелки „ Зографче “ с учител по изобразяване Гергана Вълкова. Учениците ще посетят първо подготовка на балетната натрупа в балетната зала, а във фоайето балерината Зорница Петрова ще ги вкара във вълшебния свят на балетното изкуство и ще им покаже балетни костюми и аксесоари.
Децата ще имат и специфична задача – да украсят два чифта балетни палци и да ги включат в забавна апаратура или картина, а също и да нарисуват по какъв начин си показват, че ще наподобява постановката на балета „ Спящата хубавица “ на сцена.
С най-красивите рисунки и със сътвореното от подарените палци в навечерието на премиерата ще бъде проведена изложба-базар във фоайето на Операта. Събраните средства ще подкрепят закупуването на професионален театрален под за балетни представления. "
Ние желаем триумф на забърканите и пожелаваме на екипа на операта да продължава да развива сходни истински хрумвания, с които да въвлича младежите в културния живот в града!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР