За пореден от КНСБ излязоха на протест пред Народното събрание

...
За пореден от КНСБ излязоха на протест пред Народното събрание
Коментари Харесай

КНСБ настоява за срещи с депутатите за представяне на искания си по бюджета

За следващ от КНСБ излязоха на митинг пред Народното събрание под надпис: " За обективни приходи в Бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите ", съобщи кореспондент на " Фокус ".

В протестната акция през днешния ден се включиха служащи и чиновници от Агенция " Пътна инфраструктура ", " Национално тол ръководство " и " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи.

Протестиращите упорстват за срещи с депутатите за показване на своите претенции по проектобюджета за тази година.

" Вчера тук бяха земеделците. Искахме за тях 25 млн. от тези 170 като общ пакет. Днес са хората от АПИ, за които трябват 7 млн. и половина, с цел да им вдигнем заплатите и най-малко да компенсираме инфлацията за тази година ", изясни той.

Костов добави, че на митинга през днешния ден са и пожарникарите, които желаят по-добри условия на труд и нарастване на заплатите с 10%. Протестите не престават и на следващия ден като ще участват Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, БНР, културни институции. ОТ 10.00 часа стартират диалози с партиите, на които КНСБ ще даде съответни законопроекти и разбори.

" Нашите претенции са оправдани. Те са обективни и са аргументирани с положителни претекстове. Нямат стопански причини да ги отхвърлят. Трябва политическа воля и да чуят хората, които са извън ", подчерта Костов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР