За пореден двадесет и първи път Силистра е притегателен център

...
За пореден двадесет и първи път Силистра е притегателен център
Коментари Харесай

Отчитане на ХХI Национален поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“

За следващ двадесет и първи път Силистра е привлекателен център за пишещите лирика създатели от цялата страна.

В Двадесет и първия народен лиричен конкурс „Любовта е пиене или пиене от любов“ участваха 141 представители от четирите краища на България. Творци от 58 обитаеми места на страната /според клеймото на всеки получен плик/ и двама наши сънародници, живеещи във Англия и един от Германия, участваха в конкуренцията за почитане с премиите от първо до трето място, както и за премията на Литературно съдружие „Реката и приятели“. За известността на Националния конкурс приказва необятният интерес, проявяван всяка година в месеца на любовта и виното. Поетичното състезание е едно от основните събития в Културния календара на Община Силистра, предстоящо с неспокойствие от силистренската общност и от обществеността на поетите от цялата страна.

И тази година тричленно жури, под председателството на един от доайените на българската лирика Недялко Йорданов (, дефинира спечелилите. В работата на журито се включиха и членовете – наши съграждани – Мариана Стоянова – стихотворец и ръководител на Литературно съдружие „Реката и приятели“ () и доц.д-р Румяна Лебедова – Директор на Филиал Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев“ (. Заради противоепидемичната конюнктура и ограниченията за Ковид 19, отчитането на състезанието тази година няма да бъде присъствено Наградите ще бъдат изпратени на спечелилите дружно с грамотата, подписана от кмета на Община Силистра доктор Юлиян Найденов, под чийто патронаж за следващ път се организира националният конкурс.

Журито дефинира спечелилите от всички 141 участници:

Първа награда- Петя Цонева – Габрово () за стихотворението „Зарязване на лози“

Втора премия – Ивайло Терзийски – Силистра () за стихотворението „Притулена суша“

Две трети награди – Оник Мануков – София () за стихотворението „Любовен танин“ и Любен Дашев – Силистра () за стихотворението „Вино и любов“

Наградата на Литературно съдружие „Реката и приятели“ отива при Валентина Цвяткова от Русе ( за стихотворението „Нежно пиянство“.

Наградените стихотворения могат да се прочетат в.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР