За пореден ден валежи се очакват главно в планинските райони

...
За пореден ден валежи се очакват главно в планинските райони
Коментари Харесай

Температури до 30° ни очакват в близките дни

За следващ ден превалявания се чакат основно в планинските региони през днешния ден, а повече слънчеви часове ще има в Източна България. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан източен вятър. Максималните температури ще останат без основна смяна - сред 23° и 28°, малко по-ниски по Черноморието, в София - към 24°.

През нощта ще остане безоблачно и ще е съвсем безшумно. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури на следващия ден ще са сред 10° и 16°. Максималните - от 25° до 30°, в София - към 25°. В следобедните часове ще доминира слънчево време, с купеста облачност над западната половина от страната. Превалявания ще има основно в Югозападна България.

И на морския бряг ще се задържи най-вече слънчево, в композиция със слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 22° до 24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време. Интензивни превалявания и гръмотевици се чакат след обяд единствено на обособени места в масивите от Западна България.Ще духа сдържан вятър с посока от юг-югоизток. Максималните температури в курортите ще са от 13° до 17°.

По-често слънчево ще се задържи времето до края на седмицата. В петък единствено на обособени места в западните планински региони ще превали, а в събота и неделя - на повече места в Западна и Централна България. Максималните температури ще са сред 25° и 30°.

В началото на новата седмица в Западна България още веднъж се покачва вероятността за интензивни и обилни превалявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР