За пореден ден страната падна в плен на силни гръмотевични

...
За пореден ден страната падна в плен на силни гръмотевични
Коментари Харесай

Страната пак падна в плен на силни бури и градушки

За следващ ден страната падна в плен на мощни гръмотевични стихии и градушки. Проливни дъждове валяха в Пловдивско, Пазарджишко, Смолянско, Кърджалийско и Хасковско. Северно от Стара планина преваляванията обгърнаха регионите към Враца, Ботевград, Троян, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Бури се образуваха и в североизтока сред Добрич и Силистра.

В центъра на Ловеч падна мощна градушка, оповестиха от общината. Ледените парчета бяха с величина до 3 см, като при рухването смъкнаха листа и счупиха клончета на дърветата. На места се образува ледена завивка. Щетите ще се обясняват по-късно.

Градушка и мощен дъжд паднаха този следобяд и в Смолян, съобщи Българска телеграфна агенция. Леденият дъжд е с размери на грахово зърно, на обособени места - и по-голям.

Данни за наводнения и проблеми с електрозахранването в региона няма, прецизират от регионалната администрация. От прилежащите обитаеми места не е постъпвала информация за паднала градушка и се допуска, че градоносният облак е концентриран в региона на регионалния град.

Градушка е имало и в самоковското село Говедарци. Навсякъде процесите не престават да се развиват в северна посока с още превалявания, внезапни пориви напразно, гръмотевици и градушки. От началото на денонощието досега над Югоизточна Европа са паднали над 18 000 мълнии, демонстрират радарите. Голяма част от тях са точно над територията на България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР