За пореден ден оздравелите са повече отколкото заразените с COVID-19

...
За пореден ден оздравелите са повече отколкото заразените с COVID-19
Коментари Харесай

За 24 часа в Русе: Повече излекувани, отколкото заразени от COVID-19

За следващ ден оздравелите са повече в сравнение с инфектираните с COVID-19 в област Русе, като за последното денонощие разликата е над 2.5 пъти. Това сочат данните на Регионалната здравна ревизия.

За миналите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 47 нови случая на коронавирусна зараза, а излекуваните са 125. 40 от новите случаи са от най-голямата община, а точно Русе. От останалите седем новозаразени по трима са от общините Бяла и Иваново, а един е от Сливо поле.



В обитаемоте места от общините Борово, Ветово, Две могили и Ценово няма новозаболели. Така от началото на пандемията диагностицираните с ковид в региона доближиха 7267, а излекуваните 5897. Активните случаи са 1003. Запазва се и наклонността за спад на намиращите се на болнично лекуване в района. По последни данни все още общо те са 229 души, като 33-ма от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са умряли още четирима мъже с позитивен тест за ковид. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 367, като 221 от тях са мъже, а 146 дами. Всички те са на възраст сред 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информативен портал излиза наяве, че за последното денонощие област Русе отстъпва от петото място по заболеваемост, което държеше през последните няколко дни и сега е на 13-то място по заболеваемост в страната наедно с областите Велико Търново и Враца. След тях се подреждат областите Монтана, Перник и Добрич. С минимум нови случаи за миналите 24 часа е област Разград – 15.

Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР