За пореден ден МВР промени правилата за преминаване през сформираните

...
За пореден ден МВР промени правилата за преминаване през сформираните
Коментари Харесай

Декларациите за пътуване вече ще остават на КПП-то

За следващ ден Министерство на вътрешните работи промени разпоредбите за прекосяване през образуваните към регионалните градове контролно-пропускателни пунктове по отношение на ковид. От 25 март декларацията на пътуващите ще остава при проверяващите служители на реда, с цел да не се правят злоупотреби с нея.

Целта е надзор на осъществяването на мярката и опция за инспекция на попълнените в нея данни, осведомят от Министерство на вътрешните работи в сряда.

Тъй като ще се събира, тази декларация към този момент няма да се заверява служебно от работодателя. Пътуващите до работното си място в регионалния град ще удостоверяват това със служибна карта или работен пропуск.

Гражданите, които пътуват по други неотложни аргументи, ще показват на КПП-тата персоналната си карта и новия формуляр на декларацията. И в този случай декларацията ще се прибира от проверяващите служители на реда.

Това се постанова като мярка против случаите на злоупотреби, изясни ръководителят на Националния щаб за битка с ковид проф. Венцислав Мутафчийски:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР