За пореден ден граждани на Червен бряг излязоха на протест

...
За пореден ден граждани на Червен бряг излязоха на протест
Коментари Харесай

Граждани на Червен бряг излязоха на протест заради тормоз от тирове

За следващ ден жители на Червен бряг излязоха на митинг и блокираха придвижването по съществена улица в града. Причината - колони от камиони, които минават през града, а не през обходен маршрут.

Повече от месец жителите на Червен бряг се борят за спокойствието си. Шум, мръсни улици и злепоставен асфалт. Заради ремонт по пътното трасе Мездра-Ботевград стотици камиони минават през града единствено за ден.

Тежкотоварните камиони би трябвало да минават през прилежащите обитаеми места със заповед на АПИ, само че тя не се съблюдава. Там, където би трябвало да се пренасочва придвижването, липсват знаци и табели.

За 1 минута минават сред 5-10 камиона. На улицата, на която се намират няколко детски градини, спортна зала с басейн и десетки къщи.

Потърсихме и позицията на Пътната организация. Оттам дадоха отговор документално на Euronews Bulgaria, че „ до края на деня ще приключи монтажът на нужните пътни знаци и табели на кръстовища и пътни възли за прекъсване на придвижването на тежкотоварните камиони над 12 тона по пътя Луковит – Червен бряг – Кнежа. Поставянето им е за сметка на строителя на пътя сред Мездра и Ботевград. “

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР