За половин година броят им е скочил с 58% и

...
За половин година броят им е скочил с 58% и
Коментари Харесай

При Радостин Василев ударно са назначавани пенсионери в ММС


За половин година броят им е скочил с 58% и на контракт към този момент са 328 души, навършили възраст за пенсия

Броят на хората в пенсионна възраст, назначени на работа към Министерството на младежта и спорта (ММС), е повишен внезапно през първото полугодие на годината. Това излиза наяве от писмени отговори на депутатски въпроси, предоставени от досегашния отраслов министър Радостин Василев, предава.

Специалистът по спортно право ръководи ММС от 13 декември 2021 година до 2 август 2022 година

От оповестените данни проличава, че единствено по време на неговия мандат в спортното министерство и подчинените му търговски сдружения са се появили на работа нови 120 пенсионери. Към 30 юни на контракт във ведомството към този момент са общо 328 души, натрупали нужните възраст и стаж, при 208 при започване на годината. Ръстът е с 58% за шест месеца.

" Беше оповестено желание за административна промяна. За да бъде сполучливо, първо би трябвало да се обясни възрастовата конструкция на заетите в обособените ведомства. Хора, навършили пенсионна възраст, би следвало да не престават да работят в държавната администрация единствено по изключение, когато имат познания и умения, които не могат да бъдат обезпечени от по-млади чиновници ", стимулира питанията си националният представител от " Демократична България " Мартин Димитров.

Той е изпратил един и същи въпрос до спортния министър първо на 20 декември 2021 година и след това още един път на 22 юли 2022 година: " Какъв е броят на лицата, навършили пенсионна възраст, наети по трудово правно отношение, цивилен контракт или различен тип правно отношение във вашето ведомство и в комерсиалните сдружения, на които сте принципал? " И двата пъти Василев е дал отговор съответно в писмен тип - надлежно на 6 януари и 29 юли, като документите са оповестени на уеб страницата на Народното събрание.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР