За политически консенсус по време на председателството на Съвета на

...
За политически консенсус по време на председателството на Съвета на
Коментари Харесай

Плевнелиев призова за политически консенсус по време на българското европредседателство



За политически консенсус по време на председателството на Съвета на Европейския съюз прикани Росен Плевнелиев , президент до 22 януари 2017 година Той се обърна особено към сегашния държавен глава Румен Радев с зов за единение.

Според Росен Плевнелиев България към този момент е подготвена да одобри председателството, което ще бъде през първите шест месеца на идната година. По думите му извеждането на вероятността пред Западните Балкани по време на българското председателство на Европейски Съюз е доста добър ход.

Преди да е почнало председателството на България, към този момент всички благодарят за това, че ние вдигнахме един логичен приоритет, разяснява Плевнелиев.

Той е безапелационен, че организационно България ще се оправи чудесно с председателството, само може да има проблеми с политическия консенсус.

Затова моят зов към всички, в това число и към президента на България, Радев е да се сплоти, с цел да може в идващите месеци да покажем най положителното от България в границите на това председателство, каза Росен Плевнелиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР