За поетите ангажименти към Украйна, за работата на министъра на

...
За поетите ангажименти към Украйна, за работата на министъра на
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Остава усещането, че Тагарев води собствена политика извън рамките на националната

За поетите задължения към Украйна, за работата на министъра на защитата Тодор Тагарев, за ротацията и опцията за предварителни избори дружно с европейските Tribune.bg беседва с народния представител от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев.

Г-н Вълчев, по какъв начин гледате на опита на президента Макрон да въвлече страните от Европейски Съюз с жива мощ в спора в Украйна? Премиерът Денков незабавно заприказва за двустранно съглашение за сигурност с Украйна.

Беше изненадващо да се чуе. Веднага по-късно виновните фактори в НАТО обясниха, че такова нещо не стои на дневен ред. Доколко България е член на пакта, би следвало тя да се преценява с решения на Алианса. Индивидуални импровизации не са ни нужни. В случая, когато нашият министър-председател побърза да прегърне тази концепция, беше като в баснята – видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крайник. Иначе министър председателят се отхвърли прекомерно бързо от тези си думи по отношение на подписването на двустранно съглашение за сигурност с Украйна. Такова нещо не стои на дневен ред и няма да стои.

При чуването на премиера Денков и министър Тагарев социалистите желаеха изясненост по отношение на срещата в Париж и какво е подписвано там от наша страна?

Със сигурност няма да се стигне до това България да изпраща свои хора на открито. Те няма по какъв начин да го договорят това нещо. По-скоро се тормозя от обстоятелството, че не зная какви други диалози е имало. Иначе е процедура на това държавно управление да поема задължения, които по-късно хвърля на Народното събрание, с цел да си измие ръцете и въпросите да бъдат решавани тук.

За следващ път ще кажа, че когато някой желае да показва хиперактивност, е добре да сортира добре тематиките, по които го прави. Редно е и да го прави в границите на своята подготвеност, тъй като е несериозно, когато един към момента министър-председател каже нещо и се наложи по-късно да се отхвърля от думите си.

Имате ли възражения към работата на министър Тагарев?

Ами за жалост, в работата на господин Тагарев остава чувството, че той на моменти като че ли води своя лична политика, която излиза от рамките на националната. Ние разполагаме с документи, в които виждаме, че се вършат неща, които сигурно не са приоритет на нашата страна. Може би един министър, който мисли за България, би бил по-полезен.

Ще се случи ли ротацията?

Ротацията не е наш проблем. Тя би трябвало да стартира с подаване на оставка от премиера.

Изборите по-добър вид ли са?

Ние сме партия, която във всеки един миг е подготвена да отиде на избори. Очевидно,  това е по-малкото зло, от това да имаш държавно управление, което не взема решение проблемите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР