За поддържането на водния баланс и нуждата от хидратация се

...
За поддържането на водния баланс и нуждата от хидратация се
Коментари Харесай

Хората всъщност пият твърде много вода, без да го знаят

За поддържането на водния баланс и потребността от хидратация се приказва доста от дълго време. Преди време нуждата да се консумират 8 чаши вода на ден се смяташе за аксиома, само че, за благополучие, тази доктрина от дълго време е опровергана. Въпреки нуждата да консумираме задоволително вода дневно, учените са стигнали до извода, че хората в действителност пият доста повече течности всеки ден, в сравнение с в действителност се нуждаем.

Водата е в действителност значима за нашето тяло и за всички негови системи: от положителното изпражнение до вярната телесна температура и здравите стави. Трябва обаче да сме по-внимателни какъв брой течности в действителност одобряваме, пише Inverse.

Факт е, че множеството храни съдържат известно количество вода и затова вярното хранене в действителност обезпечава забележителна хидратация на тялото ни. Проучване от 2007 година, оповестено в Journal of the American College of Nutrition и Европейско изследване за хидратация от 2016 година откриха, че 20-25% от водата в тялото ни идва от храната. Всъщност нашата диета извършва двойна функционалност: тя обезпечава на тялото хранителни субстанции и хидратация.

Не е изненада, че плодовете и зеленчуците в действителност са „ водни бомби “, само че разликата сред тях може да бъде изненадваща. Например, пъпеш, ягоди, любеница, маруля, зеле, целина, спанак, кисели краставички и варена тиква са 90-99% вода. Следват киселото мляко, ябълките, гроздето, портокалите, морковите, крушите, ананасите и варените броколи – те съдържат 80-89% вода.

Пресните краставици са 96% вода, а марулята айсберг превъзхожда другите листни зеленчуци по наличие на вода. Зеленчуците с високо наличие на вода включват също домати, чушки, карфиол и гъби.

Изследователите поучават да напълним половината от чинията си с плодове и зеленчуци, което може да подсигурява, че консумираме сред една четвърт и една пета от дневния си банкет на вода. Освен това тялото ви ще получи диетични фибри, които са също толкоз значими за нашето храносмилане, колкото и хидратацията.

В резултат на това учените стигнаха до извода, че всички тези артикули сами по себе си не хидратират тялото, само че може да съдържат повече вода, в сравнение с допускаме. През 2010 година откривателите също разгласиха лист с доста забавни храни, които също съдържат огромни количества вода:

пица - 40-49%;
сладолед - 60-69%;
сирене чедър - 30-39%;
масло - 10-19%.

В същото време базовите масла и захарта не съдържат вода и затова дресингът от свинска мехлем е малко евентуално да добави влага към него. Така учените акцентират, че в действителност хората получават огромно количество вода от храната - като предписание приказваме за 20-25%.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР