За почти цялата страна днес има предупреждение за обилни валежи

...
За почти цялата страна днес има предупреждение за обилни валежи
Коментари Харесай

Предупреждение за обилни валежи за почти цялата страна днес

За съвсем цялата страна през днешния ден има предизвестие за значителни превалявания от дъжд и гръмотевични стихии, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Единствено по Черноморието, даже и да има превалявания те няма да са значителни. За областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Габрово е разгласен оранжев код, което ще рече, че предстоящите превалявания са от над 50 литра на квадратен метър.

За всички останали области, без Добричка, Варненска, Бургаско и Ямболска е в действие жълт код, като ще падната към 30 литра на дъжд на квадратен метър.

Очакванията са преваляванията да са краткотрайни, само че значителни и съпроводени от гръмотевици. Ще има и слънчево часове, което ще разреши оптималните температури да стигнат до 30 градуса тук-там.

В множеството региони термометрите ще демонстрира към 25-28 градуса, в София 25 градуса. По морето сутринта ще е слънчево, а следобяд ще се заоблачи и превали. Температурите на въздуха ще са сред 23 и 28 градуса, а на морската вода към 25 градуса.

Не се предлагат излети в планините, изключително отвън най-популярните и обозначени направления, защото се чакат гръмотевичви стихии с значителни превалявания и до сдържан вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19 градуса, а на 2000 метра към 13.

До огромна степен времето в неделя ще е като в събота - с периодично повтаряне на слъчеви часове с краткотрайни превалявания съвсем в цялата страна. За момента не е оповестено предизвестие за предстоящи значителни количества. В Северна България ще е по-мрачно и дъждовно през цели ден, до момента в който в Южна и по-морето слънцето ще е повече.

Максималните температури ще са сред 24 и 28 градуса, в София 24 градуса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР