За почивните дни от петък следобед до неделя вечерта в

...
За почивните дни от петък следобед до неделя вечерта в
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Ефектът от зелените коридори за ваксиниране беше поразителен

 За почивните дни от петък следобяд до неделя вечерта в " Пирогов " са били имунизирани 1 950 пациенти с препарата на AstraZeneca. Това регистрира на брифинг шефът на незабавната болница проф. Асен Балтов.

" Успяхме да дадем опция на доста хора да дойдат сами и да създадат своя персонален и осведомен избор. След като бяха съветвани, направиха своята първа доза от имунизацията ", сподели още той.

Директорът на болничното заведение уточни, че резултатът от " зелените коридори " за имунизиране е бил изумителен, като единствено за два дни са били ваксинирани против ковид към 16 000 души. 

" Днес след 13 ч. имаме опция да отворим " зелените коридори " в пет имунизационни пункта в " Пирогов ". Всеки, който желае, ще може да се ваксинира с имунизацията на Оксфорд. Докато има хора, ще имунизираме. Обикновено имунизираме до 17:30, само че при нужда времето може да бъде удължено. Хора няма да бъдат върнати ", разяснява проф. Балтов.

Здравният министър разпореди организация за имунизиране на хора отвън предпочитаните групи

Той заяви, че е имало позвънявания от пациенти с недоволства от странични реакции. Проф. Балтов изясни, че те са имали повишаване на температурата, само че това е било краткотрайно, като неразположенията са отшумели за 24 часа.

" По време на самата имунизация в " Пирогов " не е имало случай на тежка алергична реакция, която да изисква потребност от постъпване в токсикологична клиника или прекосяване през незабавен токсикологичен кабинет ", изясни още шефът на " Пирогов ", съобщи Нова тв.

След първата доза той сподели, че маската трябва задължително да се носи. Спазването на отдалеченост и дезинфекцията също би трябвало да продължат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР