За почитателите на ГЕРБ това е един експертен кабинет на

...
За почитателите на ГЕРБ това е един експертен кабинет на
Коментари Харесай

Милен Желев, политолог: Проектокабинетът „Габровски“ е обречен на неуспех

За феновете на ГЕРБ това е един експертен кабинет на знаещи и можещи хора, а съперниците на ГЕРБ ще видят включително хора, които са на правилото „ не съм от ГЕРБ, само че ми се обадиха и усещам за дълг “. Според мен тези хора има риск да бъдат изхарчени не за вътрешнополитически цели, а поради един жертван план за държавно управление.

Това съобщи в студиото на PrimeTime по Euronews Bulgaria политологът Милен Желев. По неговите думи, макар компромисите и консенсусните фигури, проектокабинетът „ Габровски “ е жертван на крах.
Това е проклятието на ГЕРБ – в случай че бяха поставили чисто партийни структури от партиите, които не са им фенове щяха да кажат за какво сте поставили ваши хора, по какъв начин да гласуваме за тях. Когато от ГЕРБ смениха тактиката, още веднъж техните срещу няма да гласоподават за тях.
Според Желев единствена сериозна рецесия, да вземем за пример във външнополитически проект, може да обърне политическата обстановка у нас.

По думите на политолога, в случай че имаше сериозен проблем в българското общество, хората в този момент щяха да са на улицата и тогава щяха да бъдат вземат изключителни ограничения.

„ Докато няма изключителни обстановки, хората по-скоро ще неглижират политическата обстановка и ще чакат нещата да се наредят от единствено себе си “, уточни Желев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР