За побой с камъни и ежедневен тормоз върху момиче в

...
За побой с камъни и ежедневен тормоз върху момиче в
Коментари Харесай

Първокласничка бие с камъни дете, не било от готините

За побой с камъни и всекидневен тормоз върху момиче в първи клас от страна на съученичка в столичното 112-о СУ " Стоян Заимов " споделя пред " Монитор " Христина Ганчева, майката на пострадалото дете. Тя изяснява, че в резултат на претърпяния стрес то отхвърля да върви на учебно заведение.

Всичко почнало при започване на образователната година, когато детето й бива дърпано по етажите от въпросното момиче, поради което закъснява за час и бива осъдено от класния началник. Информация за случилото се до родителя доближава само от детето.

Майката споделя, че момичето хулиган подлага детето й всекидневно на тествания, с цел да " влезе в групата на готините " и настройва и други деца.

Жената изяснява, че напрежението сред тях ескалира в края на предишния месец, когато след празненство за " Празника на буквите " родители и малчугани се насочат към парка, с цел да си играят.

В края на вечерта на площадката остават три девойки - унизеното дете, побойничката и нейната най-хубава другарка. В един миг един от родителите вижда, че се случва нещо сред тях.

Ганчева споделя, че другите две деца са поставили камъни и пръчки по пързалката, след което карат нейното дете да се пързаля. При отвод да направи това момичето бива свалено на земята и удряно с пръчка.

На идващия ден казусът се повтаря, само че този път в двора на учебното заведение. Тогава детето бива замеряно с камъни, а преди този момент бива застрашено, че в случай че не даде моливчето си, ще му изкълчат пръста.

Майката още веднъж не е осведомена за случая от страна на класния началник, а детето е наплашено и с навехнат пръст. След това то отхвърля да върви на учебно заведение от боязън и липса на сигурност в образователното заведение.

Молбата на Христина Ганчева за даване на записите от видеонаблюдението в началото е отказана, само че през вчерашния ден тя е поканена от страна на шефа да я внесе отначало с входящ номер.

Тя обаче получава позволение да изиска само записи от класната стая, защото за тези в двора дава отговор един от мобилните оператори. По закон видеозаписи могат да бъдат предоставени единствено със единодушието на родителите, изяснява пред изданието Ваня Кастрева – шеф на РУО София-град. Тя споделя, че на 20 април, петък, сигналът е получен в Инспектората, като следва инспекция по него.

Директорката на учебното заведение Жанета Бранкова от своя страна упорства, че няма тормоз в учебното заведение и са взети всички нужни ограничения по този въпрос. Проведен е диалог на класния началник с децата, както и родителите на двете деца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР