За побой с камъни и ежедневен тормоз върху момиче в

...
За побой с камъни и ежедневен тормоз върху момиче в
Коментари Харесай

Лудост в столичното 112-о СУ: Първокласничка налага с камъни и пръчка съученичка! Извращенията не спират до тук

За побой с камъни и всекидневен тормоз върху момиче в първи клас от страна на съученичка в 112-о СУ „ Стоян Заимов “ показа Христина Ганчева, майката на пострадалата, пред в. „ Монитор “. Тя изясни, че в резултат на претърпяния стрес то отхвърля да върви на учебно заведение.

Всичко стартира още при започване на образователната година, когато детето й бива дърпано по етажите от въпросното момиче, поради което закъснява за час и бива осъдено от класния началник. Информация за случилото се до родителя доближава само от детето. Майката описа, че момичето хулиган подлага детето й всекидневно на тествания, с цел да „ влезе в групата на готините “ и настройва и други деца.

Тя изясни, че напрежението сред тях ескалира в края на предишния месец, когато след празненство за „ Празника на буквите “ родители и малчугани се насочат към парка, с цел да си играят. В края на вечерта на площадката остават три девойки - унизеното дете, побойничката и нейната най-хубава другарка. В един миг един от родителите вижда, че се случва нещо сред тях. Ганчева описа, че другите две деца са поставили камъни и пръчки по пързалката, след което карат нейното дете да се пързаля. При отвод да направи това момичето бива свалено на земята и удряно с пръчка.

На идващия ден казусът се повтаря, само че този път в двора на учебното заведение. Тогава детето бива замеряно с камъни в двора на учебното заведение, а преди този момент бива застрашено, че в случай че не даде моливчето си, ще му изкълчат пръста. Майката още веднъж не е осведомена за случая от страна на класния началник, а детето е наплашено и с навехнат пръст. След това то отхвърля да върви на учебно заведение от боязън и липса на сигурност в образователното заведение.

Молбата на Христина Ганчева за даване на записите от видеонаблюдението в началото е отказана, само че през вчерашния ден тя е поканена от страна на шефа да я внесе отначало с входящ номер. Тя обаче получава позволение да изиска само записи от класната стая, защото за тези в двора дава отговор един от мобилните оператори. По закон видеозаписи могат да бъдат предоставени единствено със единодушието на родителите, изясни Ваня Кастрева – шеф на РУО София-град. Тя показа, че на 20 април, петък, сигналът е получен в Инспектората, като следва инспекция по него.

Директорката на учебното заведение Жанета Бранкова от своя страна изясни, че няма тормоз в учебното заведение и са взети всички нужни ограничения по този въпрос. Проведен е диалог на класния началник с децата, както и родителите на двете деца. Тя добави, че предходната седмица е проведена и родителска среща, на която да се срещнат двете страни и да се позволи казусът, само че майката не идва на нея. Бранкова изясни, че няма други недоволства от деца в класа и напомни, че майката е длъжна да носи детето си на учебно заведение по отношение на ЗПУО.

Още един случай на тормоз в столично учебно заведение стана прочут в понеделник. Родители на първокласници в 105-о СУ „ Атанас Далчев “ са подали над 18 тъжби до шефа поради дете, което има „ поведенчески проблеми “. Става дума за физическо малтретиране, преследване, боричкане по чиновете, отваря шкафчетата и чантите им, обясниха те пред bTV. Те даже наемат юрист, с цел да ги съставлява.

Класният началник Иванка Лазарова разяснява, че детето е хиперактивно и от време на време става в часовете и закача децата, спънки на образователния развой, само че за това има и провокации от останалите деца. Зам.-директорът изяснява, че са подхванати ограничения, като детето посещава психолог, работи и с педагогичен консултант.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР