За побой над кандидат за Народното събрание от листите на

...
За побой над кандидат за Народното събрание от листите на
Коментари Харесай

Кандидат за депутат се жалва за нападение от ултра националисти

За побой над претендент за Народното събрание от листите на " Българска социалистическа партия за България "  съобщават от столичната организация на Българска социалистическа партия. Никола Попстоев е бил атакуван и обичай в късните часове през вчерашния ден, случаят се е случил на ул. " Кръстьо Сарафов " в столичния квартал " Лозенец ". Той е дал показания в 4-то РПУ, минал е на обзор и през " Пирогов ", като разполага с епикризи.

Според описа на Никола Попстоев откакто е участвал на тържественото честване на Девети септември на Паметника-костница на Съветската войска в " Лозенец ", дружно с други младежи от Българска социалистическа партия са се отправили към Паметника на Съветската войска, като са желали да охраняват паметника. Там е имало кордон от полиция, а огромна група от ултра националисти са създавали напрежение и са правили провокации. Охранявали са паметника в продължение на 3 часа - от 19,00 до 22,00 - след което полицията ги съпроводила до метростанцията на Софийски университет. Попстоев хванал метрото за една спирка до стадион " Васил Левски ", а оттова - трамвай, не е забелязал да го наблюдават, а и не е очаквал такова нещо. Слязъл на площад " Журналист " и допуска, че там има камери и записите може да бъдат прегледани. В тъмната част на ул. " Кръстьо Сарафов " бил атакуван от двама с " животинска завист ". Бил обичай с ритници и удари, до момента в който бил на земята - към минута и половина. От заканата " Предай на приятелчетата си, че това ги чака и тях! ", съди, че биячите са от групата националисти към Паметника на Съветската войска. Тъй като нищо не е откраднато от него, не става дума за обир, а за нахлуване от ненавист, счита Попстоев.

Председателят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков изрично осъди побоя над претендента за депутат от 23-ти МИР, назовава го " нахлуване от ненавист " и прави прилика с деянията на фашизъм в интервала 1939 - 1940 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР