За по-малко от половин денонощие МВР успя да задържи двама

...
За по-малко от половин денонощие МВР успя да задържи двама
Коментари Харесай

МВР хвана изнудвачи, осъдиха ги за по-малко от ден

За по-малко от половин денонощие Министерство на вътрешните работи съумя да задържи двама мъже от Тополовград за изнудване, а малко по-късно в Царево са получили и неоправдателни присъди.

Осъдените са с букви Б.С., 22 годишен и С.И., 25 годишен. До задържането на мъжете се стигнало, откакто към 17.00 ч. на 12 март 22-годишен мъж от Приморско подава сигнал в локалното районно ръководство, че в дома му, ситуиран в животновъдната зона, влезнали петима мъже.

Те декларирали, че той им дължи сумата от 4 000 лв. или движимости на сходна равноценност, с които разполага / тв приемници, хладилници и др./. В случай, че не получат парите или движимостите, мъжете заплашили 22-годишния юноша с побой.

В резултат на бързите полицейски дейности, подхванати от чиновниците на Районно ръководство – Приморско, са арестувани петимата мъже, всички от Тополовград, обл. Хасково.

Установено е, че преди година 22-годишният мъж от Приморско, дружно със свои родственици, работил като строител в с. Воден, обл. Ямбол.
Първоначално с работодателя си се договорили да получават избрана цена на квадратен метър, като по време на строителството, на служащите са платени общо 12 000 лева По техни калкулации обаче сумата, която следвало да вземат за свършената работа, възлизала на 20 000 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР