За по-малко от две години ни препитват за пети път

...
За по-малко от две години ни препитват за пети път
Коментари Харесай

Д-р Ел Масри: 320 млн. лв. за избори и за първи път от 33 години пенсионерите без надбавки

За по-малко от две години ни препитват за пети път с еднакъв артикул, в тази ситуация едни и същи лица, хрумвания и политики и няма по какъв начин резултатът и от тези парламентарни избори да е по-различен от предходните. Плюс – минус седем мандата за едните или другите. Третите бяха на входа на Народното събрание, в този момент със 7 хиляди гласа влизат. Основните неща са без смяна. Колкото и морска вода да пием и да ни изясняват, че е сладка, тя продължава да е морска вода. И отново още не са преброени всички гласове и чуваме, по какъв начин едните не желаят да работят с другите. Чакаха тежката зима, в този момент чакат локалните избори, а жителите чакат с цел да могат да работят умерено. Това разяснява в студиото на Дарик доктор Зияд Ел Масри по отношение на резултатите от следващите парламентарни избори.

По думите му, остава казусът, че с има привършване, пренасищане и незадоволеност от претендентите на главните празненство. „ Много от тези хора са били чиновници на заплата, дали в Народното събрание или другаде. Но те не са били производители, бизнесмени, основатели на артикул или бизнес с цел да носят отговорност за средствата, които пилеят безконтролно от нашия джоб за своите персонални цели. Но сметката, която идва на гърба на жителите до тук е 320 милиона лв. или съвсем 160 млн. евро, хвърлени напразно. Но другата сметка, тази от последните избори скочи с още 6 млн. лв.. Защо – за камери с цел да управляват по-добре процеса в деня на изборите. Половината от тези камери не работеха на 2 април и действително тези 6 млн. лв. за един ден ги хвърлихме в кофата. В същото време за първи път от 33 години насам пенсионерите в България няма да получат великденски надбавки.

Експериментът с камерите за вота ни коства 6 млн. лева, а пенсионерите ще са без надбавки

Другата игричка беше обвързвана с решението, че част от партиите не желаят машини, по тази причина трябваше да се охарчим още повече и за хартиени бюлетини. Е, оказа се, че казуса не е и в хартията. Резултатите го демонстрираха, разяснява още доктор Ел Масри. Според него фокусът на политиците е в локалните избори, тъй като

Партията, която завоюва локалните избори, печели властта в страната.

Обърнете внимание, че на последния избор партиите, които имат собствен кмет в една община завоюваха от нея нужните мандати за 49-то Народно събрание. Говоря съответно за партиите от прехода насам – Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, ГЕРБ. От общините с техни кметове, идва позицията им в страната. Затова локалните избори ще са от изключително значение за нас. Ако желаеме да сложим завършек на практиката във властта да стоят едни и същи хора, на локалните избори би трябвало да излезем и да гласуваме за гражданска квота, а не за хората от партиите. За да изпратим в пения старите играчи, на локалните избори би трябвало да подкрепим непартийни кандидатури, хора с качества и триумфи отвън политиката. Време е да спрем да даваме на огромните партии силата, която черпят от локалните кметове и общински препоръки “, безапелационен е доктор Зияд Ел Масри.

По думите му, това е изцяло вероятен сюжет, защото в локалните избори интензивността на жителите ще бъде по-голяма и те ще могат да дадат избор на хората, които познават и на улицата, и в бизнеса им и даже фамилиите им. „ Наясно си, че даваш глас за човек, който можеш да потърсиш и на който имаш доверие. Лично аз, когато преди време, 1995 година участвах в локалните избори, дружно с други почтени хора, ние се изправихме против голяма машина от постоянните до този миг партии. Но точно доверието на хората, това че ме познаваха и уважаваха, стана причина да ми гласоподават доверие и действително ние влязохме в локалния парламент, дружно с доста честни жители. Колкото и пари да наливат партиите, в локалния избор, в него решението в действителност е в ръцете на хората “.

Цялото изявление, чуйте в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР