За по-малко от два часа в сряда сутрин народните представители

...
За по-малко от два часа в сряда сутрин народните представители
Коментари Харесай

Депутатите с удължена изборна ваканция до 6 ноември, анкетната комисия за НАП с нов срок

За по-малко от два часа в сряда заран народните представители изчерпаха работата си и удължиха ваканцията си поради идните балотажи за локална власт.
Минути преди 10 часа парламентарният звънец разпусна депутатите в отмора до 6 ноември, петък. Балотажът за локална власт в София и редица градове ще се състои на 3 ноември, неделя.
„ За “ решението гласоподаваха 134 депутати, срещу бяха 8, въздържаха се четирима.
За близо два часа работа, Народното събрание съумя да гласоподава прекратяването на пълномощията на двама народни представители. Депутат от 44-ото Народно събрание към този момент не е Лиляна Павлова от ГЕРБ, която става вицепрезидент и член на Управителния комитет на Европейската капиталова банка.
Лидерът на " Атака " Волен Сидеров също към този момент няма да е депутат. 166 народни представители гласоподаваха неговата оставка, като „ за ” бяха 149 депутати, срещу 9, а въздържали се - 8. Сидеров беше претендент за кмет на София, само че на първия тур на изборите получи едвам 6 244 гласа, или общо 1.44% от вота, с което отпадна от изборната борба за кметския стол в града.
След гласуването в пленарна зала, представители на " Атака " възразиха, тък като председателстващият съвещанието Емил Христов не даде думата на Сидеров. На брифинг незабавно по-късно Сидеров съобщи, че напуща Народното събрание поради чест и достолепие .
" Това е невиждан случай, тъй като нормално депутати, които са подавали оставка отсъстват от залата, както беше с предходния случай с Лиляна Павлова. Само че там сюжетът е различен. Тя напуща, с цел да отиде на добре платена позиция в интернационална банка. Аз напущам по причина чест и достолепие. Дадох дума. Исках това да прозвучи от трибуната на българския парламент ", разяснява Сидеров.
В изборната нощ, той, дружно с представители на партията си и претендент за областен кмет, опита да нахлуе в столичната зала " Арена Армеец " до момента в който тече обработката на изборните бумаги. Тогава Сидеров бе възпрепятстван от органите на реда. По закон по време на преброяване на бюлетините претенденти в изборната конкуренция нямат право да участват.
За късото си работно време в сряда, депутатите гласоподаваха и удължение на периода на Временната анкетна комисия за Национална агенция за приходите. Срокът бе продължен до 30 ноември.
За времето на работа на комисията досега са извършени четири съвещания, в които са изслушани представители на ДАНС, Комисията за отбрана на персоналните данни, представители на Държавна организация „ Електронно ръководство “ и Апелативната профилирана прокуратура и на Специализираната прокуратура.
Идеята е да бъдат поканени представители на Нотариалната камара, на Висшия адвокатски препоръки на други институции, с цел да се откри съществуването на проблеми, свързани с ежедневната активност, породени от теча на данни на Национална агенция за приходите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР