За по-малко от денонощие полицаи от Приморско , Бургас и

...
За по-малко от денонощие полицаи от Приморско , Бургас и
Коментари Харесай

Момиче и момче задигнаха 16 500 лв. в Приморско, спипаха ги в София за часове

За по-малко от денонощие служители на реда от Приморско, Бургас и Столична дирекция на вътрешните работи намериха и задържаха момче и момиче от София, откраднали 16 500 лева от млада жена в Приморско.

Извършителите са привлечени в качеството на обвинени и към този момент са с присъди, откакто са сключили съглашение с Царевска районна прокуратура, прецизираха от Областната дирекция на полицията в Бургас.

Задържани са 17- годишната Елисавета Б. и 18-годишният Николай Т., които пристигнали в Приморско на 6 юли с желанието да стартират работа в търговски хранилища, обслужвани от 28- годишна жена от Бургас.

Тя ги настанила краткотрайно в дома си на ул. " Албатрос " в Приморско, до момента в който младежите си намерят квартира. Рано сутринта на 7 юли обаче търговката видяла, че от дамска й чанта е открадната сумата от 16 500 лева оборотни пари.

Обраната жена незабавно алармирала полицията, след което взаимно с бургаски и столични криминалисти стартирали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия.

Установено е, че двамата софиянци наели такси в Приморско, с което стигнали до столицата, като за курса платили 500 лева

В изискванията на необходимост е осъществено претършуване на частна къща, ситуирана на софийската улица " Мими Благоева ", в която двамата се укрили. Елисавета и Николай са арестувани, а открадната от тях сума е открита и конфискувана.

Момичето и момчето са конвоирани до Районно ръководство Приморско, където са привлечени в качеството им на обвинени. На 8 юли двамата са наказани след подписани съглашения с царевската районна прокуратура.

Непълнолетната Елисавета е с условна присъда от 3 месеца с 2 година изпитателен период, а Николай Т. е с наказване 10 месеца условно отнемане от независимост с 3 години изпитателен период. Споразумението е утвърдено от Районен съд Царево.

Според осведомени двамата не са били гаджета, а познати, които тръгнали за си търсят работа на морето. Не са престъпно проявени, прецизираха от полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР