За по-малко от 3 дни общо 50 души изявиха желание

...
За по-малко от 3 дни общо 50 души изявиха желание
Коментари Харесай

50 души изявиха желание да се включат като доброволци в борб...

За по-малко от 3 дни общо 50 души изявиха предпочитание да се включат като доброволци в битката против COVID-19 през онлайн основаната система за регистрация. Инициативата на „ Информационно обслужване “ АД и Министерство на здравеопазването цели да поддържа здравните служби в напъните им за справяне с пандемията и потребността от спомагателен личен състав на първа линия в лечебните заведения.

„ Призоваваме всички жители, които имат предпочитание и опция да се включат като доброволци в помощ на лечебните заведения, които изпитват остра потребност от помощ в битката с COVID-19 “, сподели изпълнителният шеф на „ Информационно обслужване “ АД Ивайло Филипов.

Желаещите да се включат като доброволци на първа линия би трябвало да са навършили 18 години. Те могат да заявят своето предпочитание през създадената онлайн форма за регистрация на уеб страницата на Националната здравно-информационна система на адрес или през на единния информативен портал. Доброволците би трябвало да попълнят трите си имена, ЕГН, номер на персонална карта, е-поща и телефон за противоположна връзка.

Системата дава опция на искащите да се включат да опишат своя опит и умения в областта на здравните услуги, в случай че имат такива. Доброволците могат да посочат район и съответно лечебно заведение, в което желаят да оказват помощ на лекарите от първа линия в битката против COVID-19. Ако няма авансово посочена болница, районните здравни инспекции ще насочат кандидатурите към лечебно заведение в района, за което има най-голяма нужда. Болниците, които имат нужда от личен състав ще се свързват с претендентите на посочените в регистрационната форма телефон или е-поща. Всички заявки се обработват напълно по електронен път и не е належащо доброволците да посещават на място лечебните заведения, за които са се записали.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР