За по-малко от 2 години българите гласуваха 4 пъти за

...
За по-малко от 2 години българите гласуваха 4 пъти за
Коментари Харесай

ДПС пред Радев: Разделителни линии, реваншизъм и омраза трудно ще произведат продукт

„ За по-малко от 2 години българите гласоподаваха 4 пъти за парламент. Общото сред тези избори е, че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която може да ръководи сама. Но не дадоха благоприятни условия за лесни обединения, все пак жителите чакат техните проблеми да не се отсрочват, да бъдат решавани навреме, стабилно и дейно. Това надлежно значи и постоянно държавно управление, подкрепено от парламентарно болшинство, което да може да поеме политическата отговорност да ръководи в нелеки времена. Което да предприеме решителни промени с дълготраен небосвод и за стопански напредък и за рационализация на страната ". Така Румен Радев стартира консултациите с Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление.

Държавният глава акцентира, че Движение за права и свободи имат опит в парламентаризма и са взели участие в може би най-дългите договаряния за сформиране на държавно управление.

„ Тогава залогът бе явен, участието в Европейския съюз. Къде виждате в този момент залога и идеята, към които може да се сътвори едно стабилно управническо болшинство, което надлежно да излъчи държавно управление ”, обърна се Радев към Мустафа Карадаъй.   

Радев засегна тематиката за бюджета и за правосъдната промяна. 

„ Правосъдна промяна като разбиране употребяват доста политически сили. На политическия терен ние от Движение за права и свободи изработихме концепция за промени в Конституцията, които представихме пред всички парламентарни групи с упованието да получим поддръжка, а даже да има и корекции. Една част от политическите представители избират да приказват, само че не и да работят. Така промяната девалвира, само че ние ще дадем принос за нужните промени в това поле “, разгласи ръководителят на Движение за права и свободи.

Карадаъй изрази опасения за „ завети бюджет ”, защото дългът е към 15 милиарда

„ Ако се внесе бюджет доста елементарно с предизборния популизъм завети дълг може да стане 35 милиарда дълг на година. Каква е цената на дълга, която през днешния ден можем да получим, какъв брой можем да си разрешил и тези, които претендират да имаме подобен дълг по какъв начин ще го връщаме. Внуците на нашите внуци ще заплащат ”, сподели Карадаъй.

По думите му рецесията може да бъде преодоляна с разговор. На въпрос дали биха подкрепи  първият мандат от Движение за права и свободи обявиха: „ Диалог с червени или розови линии мъчно би създал какъвто и да е артикул. Очакваме да чуем политики. Ако има реваншизъм, такава политика не бихме подкрепили - тя е нездравословна. Затова и при първия мандат ще подходим по този метод. Ние разчитаме да има устойчиво ръководство, с цел да има сигурност за жителите и страната “, отговори ръководителят на Движение за права и свободи.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР