За пети път Варшава се превърна в глобален център за

...
За пети път Варшава се превърна в глобален център за
Коментари Харесай

САЩ провежда в Европа най-голямото военно учение след Студената война

За пети път Варшава се трансформира в световен център за полемики по сигурността за няколко дни. Варшавският конгрес за сигурност притегля специалисти и политици от целия свят, написа " Дойче веле ".

Тази година, заради 70-годишнината на НАТО , дебатите във Варшавския конгрес за сигурност засягат положението и вероятностите на съюза, само че също по този начин заканите и необятната интернационална сигурност .

Освен панели, диалозите се водят зад кулисите, можете да срещнете делегации от доста страни, в това число Германия. В региона на защитата, настроението в полско-германските връзки наподобява по-добро , в сравнение с в други области. И това е макар обстоятелството, че освен Доналд Тръмп подлага на критика Германия за прекомерно ниските разноски за защита .
 Съединени американски щати командва армията си в източния фланг на Европа от Полша
Съединени американски щати командва армията си в източния фланг на Европа от Полша

Преместват командването от Германия

" Германия е заинтригувана да взе участие в самодейността " Три морета ". Според Крамп-Каренбауер, Североизточният корпус е добър образец за действително съдействие и действия в НАТО, по-специално във връзка с източния фланг на Алианса .

Сигналът от Германия, който също беше емфатичен в един от панелите на Варшавския конгрес за сигурност е, че Германия е заинтригувана от присъединяване в Инициативата, немската страна също се интересува от интензивно съдействие .

Експертите показват, че отбранителната политика е една от основните области на полско-германските връзки заради геополитическото местонахождение и комплицираната и сложна история на двете страни. Те също по този начин акцентират, че би трябвало да се помни, че някои решения не се вземат по маршрута Варшава-Берлин, а като част от интернационалните съюзи, в това число на първо място НАТО и Европейския съюз.

През 2016 година по време на срещата на върха на Европейски Съюз в Братислава започва съгласуван годишен обзор в региона на защитата (CARD), основана е организация на Европейски Съюз за обмисляне и осъществяване на военни интервенции (MPCC) и са засилени инструментите за бързо реагиране, в това число бойните групи . Създаването на Европейския фонд за защита също бе оповестено през юни 2017 година
 Полша получава 32 изтребителя F-35 за 6,5 милиарда $
Полша получава 32 изтребителя F-35 за 6,5 милиарда $

33 турбореактивни мотори F-135 на Pratt & Whitney и съпътстващо съоръжение

" Сигурността на Полша е повече в полза на Германия, в сравнение с Съединени американски щати ", разяснява Януш Онишкевич, министър на защитата на Полша през 1992-1993 година и 1997-2000 година " Моят немски сътрудник Волкер Рюхе проправи пътя към нас в НАТО. "

За страдание настоящето държавно управление е държавно управление, което е толкоз доминирано от проамериканската политика , че то изцяло подценява и от време на време отблъсква нашите европейски сътрудници , за което т рябва да се грижим , изяснява той.

Волфганг Хелмич от СДП има вяра, че " по-тясното съдействие сред Полша и Съединени американски щати не би трябвало да значи нещо неприятно , тъй като ускорява сътрудниците в източния фланг на НАТО, които играят значима роля . Разбира се, ние също усещаме дисонанси, които се появяват в обособени области, само че не и в региона на сигурността и защитата. "

Според Януш Онишкевич, цялостното превръщане към Съединени американски щати " е резултат от изцяло неправилно разбиране, че на Европейски Съюз не може да се разчита и че човек може да разчита единствено на Съединени американски щати по въпросите на сигурността, което не е правилно ".

От друга страна той вижда позитиви , " имам поради построяването на военно наличие на НАТО и наличие на Съединени американски щати в Полша . По този метод се изпраща сигнал, че възможната експанзия против Полша, даже и с доста стеснен обсег, значи спор освен с Полша ".

Следващата пролет е време за на практика тест освен на полско-немското, само че и на полско-американско-германското военно съдействие . " Както преди малко научих, със доста немско присъединяване ще има маневра за прекачване на американски поделение в цяла Европа към Полша и балтийските страни ", разкрива Волфганг Хелмич.
 Бивш пълководец на Пентагона разгласи какво рискуват Съединени американски щати, подценявайки Русия
Бивш пълководец на Пентагона разгласи какво рискуват Съединени американски щати, подценявайки Русия

Можело да престанат да съществуват, в случай че не осъзнаят, че Русия е най-голямата заплаха

Съединени американски щати са подготвени за най-голямото военно обучение в Европа след Студената война . Това разгласи демократът и конгресмен от Калифорния Джон Гараменди, член на комитета на представителите на камарата на въоръжените сили , изказвайки се на среща на Варшавския конгрес за сигурност, оповестява ТАСС.

" Съединените щати, в съдействие с други страни, ще проведат най-големите европейски военни учения след Студената война ", изяснява той.

" Целта на тези учения е да засилят нашата защита и взаимоотношението на съдружниците ", добавя конгресменът.

" Конгресът счита, че НАТО е от основно значение за нашата и вашата сигурност ", изяснява той по време на форума и приканва Русия изобщо " да не се съмнява в американския ангажимент към НАТО . "
 Съединени американски щати е подготвен с всички военни качества да пази мира
Съединени американски щати е подготвен с всички военни качества да пази мира

Пентагонът желае да сътвори огромна и по-смъртоносна мощ против Русия и Китай

Бившият литовски президент , Далия Грибаускайте разяснява, че народи като нейната и Украйна са останали съседи на Русия, само че това не значи, че би трябвало да се откажат или да се предадат на съветската експанзия .

Прибалтийският народ от 3 милиона души, член на НАТО от 2004 година, е подобаващ образец , изясни тя, откакто одобри премията " Рицар на свободата ", присъдена на Варшавския конгрес за сигурност на 2 октомври.

Тя изясни, че заплахата от Кремъл се е преместила от Западна Европ а, която получава максимален дял от американските войски, " към нашия район, изключително след окупацията на Крим " през 2014 година

" Ние доста добре осъзнахме, че източният фланг на НАТО е доста значим и би трябвало да бъде вложено в нашата сигурност ".
 Румъния модернизира военна база с €2,5 милиарда
Румъния модернизира военна база с €2,5 милиарда

Там могат да се настанят дo 10 xиляди вoйници и caмoлeти F-35 нa HATO

Според нея, Русия и нейният президент Владимир Путин " ни помогнаха по метода, по който към този момент няма потребност да повтаряме на западните си сътрудници, че районът ни е значим, оспорван и съседът към момента е предвидимо нападателен и освен към Украйна, само че предсказуемо към всеки, който не е в сходство с тяхната визия или не е подвластен. "

Литва " постоянно е била под напън или икономическа обсада или енергийно нападателно държание с цени от Русия. Днес сме изправени пред хакерски атаки, всяка година получаваме 65 000 хакерски атаки: електрически мрежи; държавни, неправителствени организации, даже медии са подложени на кибератаки; по малкия екран има идеологически офанзиви. "

" В реалност ние сме в неконвенционална война . Ние сме доста ясни в декларацията си дружно с нашите сътрудници, че " по-добре не ни пипайте. Ние сме подготвени и сме подготвени с нашите сътрудници да се защитим ". Тази декларация е доста ясна и забележима ", изяснява тя.

Грибаускайте цитира " подправени " изказвания от Русия през 2017 година, че немски боец, част от контингента на НАТО, служител в Литва, е изнасилил малолетно литовско момиче, " проверихме името. В Литва въобще няма такова име. "
 Бивш дипломат на Съединени американски щати вижда Гърция като съществена мощ за непоклатимост на Балканите
Бивш дипломат на Съединени американски щати вижда Гърция като съществена мощ за непоклатимост на Балканите

А Турция към този момент е причина за " огромно главоболие " във Вашингтон

По думите й, " успеха против нетрадиционните тактичност на Кремъл в тези военни дейности изисква подготвеност . Необходим е ангажимент на хората да разпознават лъжата. Това е наше всекидневие. Ние го знаем. Знаем по какъв начин да се оправим. Това ни въодушевява да бъдем по-сигурни и да влагаме повече в нашата сигурност. "

" Нашето историческо място е тук, което не можем да променим . И несъмнено е тъпо, че историческият ни комшия е все същият и се държи по същия метод . Нищо не се трансформира през вековете ", добавя тя.

" Ние непрестанно се борим. Свободни сме. Ние сме демократични. Просперираме ... Знаем по какъв начин да се борим. С поддръжката на трансатлантическите сътрудници всички оставаме дружно и сме мощни дружно . Това е нашата декларация за независимост. Много съм щастлива, че сте толкоз доста тук. Вие познавате нашия район. Знаете, че не се опасяваме, знаем къде живеем и се гордеем с нашите свободи, с нашите демокрации и се гордеем с нашия народ ", разяснява Грибаускайте.
 Съединени американски щати разполагат бойци и танкове в Литва
Съединени американски щати разполагат бойци и танкове в Литва

Новият американски контингент в Литва ще е с 30 танка " Ейбрамс ", 25 бронирани машини " Брадли " и други 70 машини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР