За пета поредна нощ гражданите на испания излязоха на протести

...
За пета поредна нощ гражданите на испания излязоха на протести
Коментари Харесай

В Испания се проведоха протести за пета поредна нощ в защита на Пабло Хасел

За пета поредна нощ жителите на испания излязоха на митинги в разнообразни градове в страната в поддръжка на рапъра Пабло Хасел. В момента Хасел излежава 9-месечна присъда за тласкане към тероризъм и засегнатост към Короната.

Размириците в Барселона започнаха към 19 часа в събота вечер на Площада на Университета, след което обикаляйки из централните улици доближиха до емблематичния бул. Passeig de Gracia, на който има 180 магазини, множеството от които на известни дизайнери, предава. Там групи мъже с качулки, са разрушили витрините на някои от тях и са плячкосали стоката. Пред входната врата на Фондовата борса на Барселона, която се намира на същата знакова улица, е разпален голям огън, само че не са съумели да обхванат вътре.

Президентът на Асоциацията Passeig de Gracia Луис Санс упрекна политиците, които с поддръжката, оказана на Пабло Хасел и почитателите му са демотивирали полицейските елементи.

Щетите се пресмятат на няколко милиона евро. 11 души са задържани за грабежи, а 9 са потърпевши при конфликтите с полицията. Има и доста изпочупени мотоциклети, паркирани на улиците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР