За пета поредна година нашият град е домакин на събитието,

...
За пета поредна година нашият град е домакин на събитието,
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Видин откри юбилейното издание на фестивала „Здравей, Здраве!“

За пета поредна година нашият град е хазаин на събитието, което има за цел разпространение на здравословния метод на живот.

Програмата на тазгодишното издание на фестивала още веднъж предлага забавни срещи с лектори, които се организират на ново място – в Залата за изяви на Регионална библиотека „ Михалаки Георгиев “. Преди първата лекция за деня, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова поздрави от името на кмета доктор Цветан Ценков и от свое име уредниците, участниците и всички гости на форума. Тя уточни, че Общината поддържа фестивала „ Здравей, Здраве! “ и изрази вяра, че неговите хрумвания ще доближават до от ден на ден хора. „ Убедена  съм, че и този път ще има огромен интерес към богатата стратегия на събитието и всеки ще открие нещо ново за себе си. Пожелавам на всички участници сполучливо показване. На добър час! “, сподели Борисова, след което разгласи петото издание на фестивала за намерено.

        Заместник-кметът с интерес изслуша и първата лекция – „ Тялото споделя историята на душата “, показана увлекателно от доктор Светла Балтова. В презентацията си, която съчетава опита й като доктор с практиката й на астролог и холистичен терапевт, доктор Балтова приказва за взаимовръзките сред прочувствените и мисловни модели, които поддържаме в живота си и физическите признаци в тялото.

В програмата са планувани още редица забавни тематики, показани от известни лектори. От 10:10 ч. Константин Ковачев ще показа метода „ Актив ситинг “. Лекцията „ Как да съхраним душeвността си в динамично изменящите се условия на Земята “ на Павлина Христова е от 11:00 ч. От 13:00 ч. Михаела Стойкова ще приказва на тематика „ Звуколечение и медитация “. Бисерка Райкова ще направи презентация на трансдермална лечебна система, която ще стартира в 14:00 ч. Половин час по-късно Емил Цанков ще разкрие забавни детайлности за „ Мистериите на Белоградчишките скали и светилища “. Следващият преподавател е Петър Михайлов „ Дийптакша “ – възпитаник на Шри Чинмой, а тематиката е „ Интегрална йога и стремежът на душата към физическо и духовно здраве “. От 16:30 ч. Валентин Стоянов ще опише повече за билколечението. Фестивалът ще приключи с концерт от 18:00 ч. в зала „ Филхармония “, с присъединяване на Йоана Стратева – цигулка и Ивелина Иванчева – пиано.

        В рамките на фестивала са проведени и разнородни ателиета – съвещания посредством използване метода „ Актив ситинг “; „ Звуково странствуване “ с Михаела Стойкова; компютърна диагностика и профилактика на здравето; изобразяване с къна; съвещания с карти „ Таро “. На терасата пред зала „ Филхармония “ е спретнат и обичайният базар – неизменима част от фестивала от самото му основаване. Тази година в него са изложени ръчно направени бижута, биокозметика, биохрани, билкови артикули, произведения на занаятчии и още доста други неповторими продукти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР