За пета поредна година Балкан си осигури място на полуфиналите

...
За пета поредна година Балкан си осигури място на полуфиналите
Коментари Харесай

Черно море Тича отпадна за Купата по баскетбол

За пета поредна година Балкан си обезпечи място на полуфиналите в шампионата за Купата на България.

Ботевградчани преодоляха ранна опозиция на Черно море Тича и след поврат стигнаха до триумф с 88:69 в първата четвъртфинална среща от програмата на шампионата в Бургас, оповестява BGbasket.

Изригване в третата четвърт оказа помощ на Балкан да пречупи волята на " моряците " и ги праща в очакване на спечелилия от дуела Спартак Плевен - Ямбол.

Двубоят стартира по-добре за Черно море, като варненци заложиха на добре познатите оръжия Ъгба и Джоунс. Организацията на Балкан куцаше съществено и ботевградчани изостанаха с 8 точки в един миг от първата четвърт. Небойша Кнежевич направи много промени в състава и завъртя множеството си играчи, с цел да намерят първенците път назад в мача и това се случи при започване на втория интервал, когато резултатът бе подравнен до 20:20. Йордан Минчев съумя да ограничи дейностите на Аверил Ъгба, само че това му коства две персонални нарушавания рано в мача.

Черно море си върна минимална преднина, само че стартира да изпитва доста компликации против нападателната отбрана на противника. Димитър Димитров поведе ботевградчани към нов поврат във втория интервал, с атрактивни осъществявания под двата коша. Черно море остана без панер от игра четири минути и половина, в който интервал Балкан направи серия от 14-3, с цел да се отдръпна на отмора при 38:33.

Йордан Минчев избухна в третата четвърт, в която Балкан стигна и до сериозна разлика, откакто в средата ѝ ботевградчани нанизаха три следващи тройки за двуцифрен задатък.

Той продължи да пораства, като Черно море не изглеждаше да има отговор нито в отбрана, нито в нахлуване. Варненци се поддадоха и на нервите, като по този начин и не намираха темп в играта си.

Впечатляващата трета част приключи с разлика от 22 точки в интерес на Балкан, откъдето към този момент и силите на " моряците " не стигаха за търсене на поврат.

Напускането на Ъгба за пет персонални нарушавания към този момент тотално обезкуражи Черно море, а Балкан с лекост поддържаше солидна преднина.

Димитър Димитров приключи със 17 точки за триумфа,  14 добави Майки Диксън, 12 Йордан Минчев.

Ъгба приключи с 13 точки и 12 битки, като половината актив на американеца бе вкаран още в първата част. Къртис Джоунс се записа с 18 и Костадин Лазаров с 13.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР