За пета година на площада в село Юпер, област Разград,

...
За пета година на площада в село Юпер, област Разград,
Коментари Харесай

Празник на дюлята и тиквата отбелязват в Разградско

За пета година на площада в село Юпер, област Разград, през днешния ден ще се организира празник на тиквата и дюлята " Тиквендюл ".

Празникът събира жителите и гостите на селото, които се радват на кулинарни изкушения, приготвени от двата плода от локалните домакини.

На кулинарни щандове ще бъдат показани предписания от остаряло и по-ново време. В кулинарния конкурс ще вземат участие и децата от групите " Моливко " и " Многознайко " към детска градина " Щастливо детство " в Кубрат.

Категориите на състезанието са салати и ордьоври, супи, съществени ястия, десерти, тестени произведения, питиета, кулинарна вкусотия и от двата плода. Кулинарните умения на участниците ще бъдат оценени от жури. Награди ще има за най-нестандартна и причудлива форма на тиква, арт-аранжировка на тиква или дюля, както и за етновизия на трапезата. Призове ще бъдат раздадени също за най-голяма и най-малка тиква или дюля. Ще бъде връчена и годишната номинация " Голямата вкусотия " на " Тиквендюл 2023 ", сподели Пенева. Миналата година огромната премия " Тиквендюл 2022 " получи колективът на клуба от русенското село Бабово.

След оповестяване на резултатите всички присъстващи на празника ще имат опция да дегустират от тиквено-дюлевите вкусотии. Освен конкурсната стратегия е планувана и фолклорна, с присъединяване на самодейците от Юпер, Медовене, Ветово и клуб " Русчуклийска китка ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР