За пет мандата от Ловешка област ще се борят 144

...
За пет мандата от Ловешка област ще се борят 144
Коментари Харесай

За пет мандата от Ловешка област ще се борят 144 кандидати

За пет мандата от Ловешка област ще се борят 144 претенденти за народни представители от 22 партии и шест обединения, заяви на конференция в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Ловеч ръководителят на Районната изборна комисия Валентина Недялкова. За организацията по идните предварителни парламентарни избори на 2 октомври приказва и заместник-областният шеф на Ловеч Росен Веселинов.

Недялкова осведоми, че от 29 листи с претенденти за депутати, които са регистрирани в ЦИК, в РИК – Ловеч, само Политическа партия „ Единна национална партия “ не е подала предложение. Предстои одобряване на бюлетината за гласуването.

Пълни листи с 10 претендента са записали КП „ ГЕРБ–СДС “, Политическа партия „ Възраждане “ и Политическа партия „ Русофили за възобновление на Отечеството “. Само с един претендент са Политическа партия „ Национално придвижване единение “ и Политическа партия „ Коалиция за теб България “.

Най-младият претендент е на 22 години от Политическа партия " Движение за права и свободи ", а най-възрастният е на 79 години от Политическа партия „ Атака “. 

Жените претенденти за народни представители са 50, а мъжете – 94.

С най-вече дами в листа са Политическа партия „ Изправи се България “, а с преобладаваща численост мъже – Политическа партия „ Възраждане “ и Политическа партия " Движение за права и свободи ".

До 3 септември е срокът за инспекция на данните на претендентите от ГРАО.

Избирателите в област Ловеч по предварителните описи са 116 775. Разкрити са 262 секции в осемте общини, назначени са всички членове на изборните комисии - 2110, като следва тяхното образование. 

Най-голямата секция е в село Кирчево с 965 гласоподаватели, а най-малката – в село Славщица с 21. Създадени са на този стадий три преносими секции за хора с увреждания и карантинирани – една в Троян и две в Луковит. Разкрити са и в лечебните заведения – по две в Ловеч, Троян и Луковит и една в Тетевен. Образувани са и в Затвора – Ловеч, както и в домовете в с. Сливек и Върбовка. Избирателните секции, в които ще се гласоподава машинно, са 176, в останалите 86 вотът ще се дава с хартиена бюлетина.

По думите на Валентина Недялкова във всяко обитаемо място ще се провежда по график демонстрационно пробно гласоподаване с машина, като първото ще е на 16 септември от 10:00 часа в постройката на Областна администрация.

Росен Веселинов осведоми, че организацията, която се изисква от Областна администрация по отношение на идните избори, върви в период. Вече идват изборните бумаги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР