За периода януари-май в страната са регистрирани общо 34 016

...
За периода януари-май в страната са регистрирани общо 34 016
Коментари Харесай

МВР: Престъпността у нас е намаляла в сравнение с миналата година


За интервала януари-май в страната са регистрирани общо 34 016 закононарушения, което е с 5% по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, оповестиха на брифинг от Министерство на вътрешните работи.

В същото време с 4% повече е разкриваемостта за този интервал спрямо интервала от предходната година.



По отношение на незаконните отнемания на коли има завишаване и там са съсредоточени напъните на Министерство на вътрешните работи. През последните дни на месец май са извършени голям брой полицейски интервенции на територията на цялата страна. В резултат на това има формирани над 10 досъдебни производства, тествани са над 20 морги и са открити доста крадени коли.

През месец май са осъществени няколко групи телефонни измамници, в това число на територията на Чехия и Гърция. Измамите са за над 70 000 евро.

182 са извършените профилирани полицейски интервенции. По отношение на противопоставяне на проведената престъпност полицейските интервенции са 87 спрямо 60 през предходната година. 10 от тях са осъществени с непознати партньорски служби.

Някои от интервенциите са протекли на територията на няколко страни, вследствие на което са арестувани 339 души и са формирани 190 досъдебни производства.

Миграционният напън

Има съществено нарастване на миграционния напън за първите пет месеца на тази година. Опитите за прекосяване на жители от трети страни са над 38 000. В голямата си част е на турско-българската граница.

Този развой ескалира през месец април с възстановяване на метеорологичните условия. Това се е отразило и на броя на лицата, арестувани навътре в страната. Преминат е 100-процентният потенциал за местата за задържане в структурите на дирекция „ Миграция “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР