За периода, в който IQOS е на пазара вече става

...
За периода, в който IQOS е на пазара вече става
Коментари Харесай

Пушачи захвърлят IQOS! Новите бездимни цигари далеч не са безвредни

За интервала, в който IQOS е на пазара към този момент излиза наяве, че продуктът няма да може да се наложи като опция на елементарните цигари.

Дори освен това, в профилираните уеб сайтове, в които се предлага устройството, прелива от отрицателни мнения и стотици хора се пробват да се отърват от него, като го оферират на двойно по-ниска цена. Очевидно прогнозите, че джаджата ще пребъде, ще се окажат мощно пресилени.

„ Голямото прецакване, смърди непоносимо! Дадох 100 лв. за тая дивотия „ Айкос ", а не съумях и една кутия от тия фасчета да изпуша и я дадох на брачната половинка ми. Това не става за пушене - или ще се кефя с естествена цигара, или по-добре да ги откажа. След няколко дни и жена ми ги заряза, в този момент скъпарската кутия събира прахуляк някъде по шкафовете. Който желае, може да я вземе за 60 лв. ". Този и сходни отрицателни мнения седят в обявите за продажба на електронните цигари.

Нароченият за „ революционен артикул " IQOS, който макар рекламата, че е съвсем безопасен, въпреки всичко е тютюнево произведение и попада под ударите на разпоредба в Закона за здравето, съгласно която от 1 юни 2012 година се лимитира пушенето на закрити публични места. Въпреки това, доста хора, мислейки си че бездимната цигара се разграничава „ значително " от познатата електронна, всеобщо пушат на закрито. Заблудата измежду пушачите, че устройството не пречи на близките е подбудено и от обстоятелството, че компанията „ Филип Морис " и контрагентите му пласират митология, че устройството не изгаря тютюна като при елементарните цигари. Но макар, че продуктът не създава класическия забележим пушек, това не значи, че подобен не съществува и рискът от развиване на тежки болести е изцяло отстранен.



Според проучване, направено през 2017 година е без значение дали бездимните цигари отделят пушек или не, тъй като парата съдържа еквивалентно количество канцерогенни субстанции с тези от стандартните цигари и даже по-високи количества от рисковите полициклични ароматни въглеводороди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР