За периода от 5 май миналата година досега, приблизително за

...
За периода от 5 май миналата година досега, приблизително за
Коментари Харесай

Пътни проекти за 1.4 млрд. лева са започнати в последните 12 месеца

За интервала от 5 май предходната година до момента, почти за една година, сме дали старт на пътни планове за почти 1,4 милиарда лв. и са подписани контракти за строително-монтажни действия за съвсем 500 млн. лв., ъобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той бе поканен на чуване в Народното събрание за напредъка на значимите пътни планове.

Изслушването е по предложение на депутати от ГЕРБ и се предава директно по Българска национална телевизия и БНР. Както се разбра от изявлението на народния представител от ГЕРБ Александър Ненков, задачата е да бъде оборена опозицията, която подлага на критика властта за неприятното положение на пътищата, които били " дупка до дупка ".

" Наистина България наподобява на една открита строителна площадка, на която се построяват автомагистрали, ремонтират се първокласни, второкласни, третокласни, а и общински пътища, мостови уреди, тунели ", изясни отрасловият министър.

" Всички публични поръчки, които организираме в Министерство на регионалното развитие и в частност в АПИ, са обществени, транспарантни и в цялостно сходство с нормативната уредба и положителните практики, гарантиращи конкурентните начала на пазара, изясни Нанков. Той видя доказателство за тезата си в огромния брой претенденти в търговете, и уточни като образец публичната поръчка за тунела " Железница " от Автомагистрала " Струма ", за която имало 28 предложения.

" Големият брой претенденти е доказателство, че се работи на ярко, под прожекторите, както, несъмнено, и критериите за асортимент на участниците не са дискриминационни и ограничаващи ", разяснява Николай Нанков. Той означи също, че броят на обжалванията бил понижен съществено в последната година- година и половина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР