За периода от 5 май миналата година досега, приблизително за

...
За периода от 5 май миналата година досега, приблизително за
Коментари Харесай

Николай Нанков: За една година правителството е дало старт на пътни проекти за 1,4 млрд. лева

За интервала от 5 май предходната година до момента, почти за една година, Агенцията "Пътна инфраструктура ", респективно държавното управление, е дало старт на пътни планове за почти 1,4 милиарда лв. и е сключило контракти за строително-монтажни действия за съвсем 500 млн. лв.. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила по време на чуване в Народното събрание по отношение на напредъка по предпочитаните пътни планове.

Изслушването е по предложение на депутати от ГЕРБ и се предава директно по Българска национална телевизия и БНР. Като мотив за него Александър Ненков уточни значимостта на инфраструктурните планове и обвиняванията от опозицията за некачествено строителство на пътища, които били "дупка до дупка ".

Наистина България наподобява на една открита строителна площадка, на която се построяват автомагистрали, ремонтират се първокласни, второкласни, третокласни, а и общински пътища, мостови уреди, тунели, разяснява Нанков.

Всички публични поръчки, които организираме в Министерство на регионалното развитие и в частност в АПИ, са обществени, транспарантни и в цялостно сходство с нормативната уредба и положителните практики, гарантиращи конкурентните начала на пазара, уточни министърът. Като доказателство той означи огромния брой участници в процедурите и даде образец с публичната поръчка за тунела "Железница " от Автомагистрала "Струма ", за която били получени 28 предложения.

"Големият брой претенденти е доказателство, че се работи на ярко, под прожекторите, както, несъмнено, и критериите за асортимент на участниците не са дискриминационни и ограничаващи ", разяснява Николай Нанков. Той означи също, че броят на обжалванията е извънредно невисок в последната година-година и половина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР