За периода от 24 до 31 март екипите на Спешна

...
За периода от 24 до 31 март екипите на Спешна
Коментари Харесай

За седмица: Спешна помощ във Варна е обслужила близо 100 украинци

" За интервала от 24 до 31 март екипите на Спешна помощ във Варна са обслужили близо 100 украински жители, 64 от които деца, " заяви на конференция основният секретар на Регионалната здравна ревизия в крайморския град Цеца Янкова.

Тя посочи, че 29 от потърсилите здравна помощ са били приети в болница. " При пет души е установено, че реагират позитивно на проби за COVID-19. Заболеваемостта в района понижава трайно и през днешния ден е 362,5 на 100 000 души " , добави Янкова.

По думите й в лечебните заведения в региона има заети единствено 114 кревати за пациенти, инфектирани с COVID-19, от които 14 са за интензивно лекуване. Свободните кревати са 182. Класовете, сложени под карантина, в учебните заведения в района, са четири.

" През седмицата контролните институции във Варна са създали 1 102 инспекции . Съставените актове са 36. Към момента във Варненско публично регистрирани са 18 300 жители на Украйна ", заяви шефът на полицията старши комисар Атанас Михов.

Той посочи, че това са хората, настанени в хотели, както и на частни адреси. Полицията към този момент е разкрила 20 работни места за регистрацията на идващите от Украйна, добави Михов. По думите му през идната седмица ще бъдат открити още две в Районното ръководство в Девня.

" Във Второ районно ръководство във Варна, на чиято територия е Дворецът на културата и спорта, са отворени четири места, две от които работят непрекъснато. Работното време на останалите пунктове е до 19:30 часа, само че хората остават, до момента в който има чакащи ", посочи Михов.

Той сподели още, че има концепция да бъдат основани и мобилни екипи, които да обикалят в района и на място да записват идващите. " Центърът за поддръжка на бежанците в Двореца на културата и спорта (ДКС) ще бъде реорганизиран и в него ще се прави единствено регистрация и настаняване на идващите, ще им се дава и всевъзможен различен вид информация ", добави регионалният шеф на Варна Благомир Коцев.

Той посочи, че искащите да дарят помощи за украинските жители би трябвало да ги носят в бл. 68 в квартал „ Чайка “. Коцев добави, че потокът от бежанци е намалял през последната седмица и идват по 100-150 души дневно.

Децата, пристигнали без никакви близки и родственици, са единствено 5. За тях са поели грижа обществените служби във Варна. Областният шеф сподели още, че на 9 април в града ще се организира трудова борса особено за украинските жители . Най-вероятно форумът ще бъде в ДКС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР