За периода от 16 до 22 август на територията на

...
За периода от 16 до 22 август на територията на
Коментари Харесай

3 389 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в страната, установиха куп нарушения

За интервала от 16 до 22 август на територията на областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Ловеч, Монтана, Разград, София област и Стара Загора са осъществени общо 3 389 инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в публични обекти, като:

В София област са тествани общо 821 обекта. 31 от осъществените инспекции са извършени взаимно сред районната здравна ревизия и регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи (ОД МВР) и Българската организация по сигурност на храните (ОДБХ). Проверени са общо 197 заведения за публично хранене, 350 търговски обекти, 10 нощни заведения, 202 обекти с публично предопределение и 93 други обекти (бензиностанции). В резултат на осъществените инспекции са издадени 9 наставления и 3 акта за открити административни нарушавания.

За същия интервал в област Благоевград са осъществени общо 383 инспекции. От тях 67 - взаимни сред РЗИ, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са 132 заведения за публично хранене, 134 търговски обекти, 10 нощни заведения, 131 обекти с публично предопределение, 43 други обекти (бензиностанции). Издадено е едно наставление и са формирани два акта за открити административни нарушавания.  

На територията на област Велико Търново са осъществени общо 564 инспекции, 119 от които – взаимни. Проверени са 134 обекти с публично предопределение, включително места за настаняване, открити плувни басейни, училищен лагери, игрални зали, фризьорски салони и други Направени са 68 инспекции в заведения за публично хранене; 297 – в търговски обекти (магазини за промишлени и хранителни артикули, търговски центрове и др.); 4 – в нощни заведения; 42 – в бензиностанции и други обекти; 19 в други обекти (аптеки и дрогерии, лечебни заведения и др.)

В резултат на осъществените инспекции са издадени общо 72 наставления за премахване на позволени нарушавания, от които 43 на търговски обекти, 1 – на обект с публично предопределение, 24 – в други обекти (бензиностанции), 4 – в лечебни заведения. Съставен е и 1 акт за определяне на административно нарушаване в търговски обект – магазин за хранителни артикули.

За посочения интервал в област Видин са осъществени общо 120 инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, като 28 от тях са направени взаимно сред РЗИ, Министерство на вътрешните работи и БАБХ. Общо 30 са тестваните заведения за публично хранене, 68 са комерсиалните обекти, 39 – обектите с публично предопределение, 5 другите обекти (бензиностанции) и 6 други обекти.

В област Ловеч са осъществени общо 207 инспекции, една от които взаимна сред РЗИ, Министерство на вътрешните работи и БАБХ. Проверени са 98 заведения за публично хранене, 40 търговски обекти, 3 нощни заведения, 45 обекти с публично предопределение и 22 други обекти (бензиностанции).

На територията на област Монтана са осъществени общо 325 инспекции, от които 29 - взаимни сред РЗИ, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са 66 заведения за публично хранене, 253 търговски обекти, 5 нощни заведения, 23 обекти с публично предопределение, 7 други обекти (бензиностанции).

Общо 458 инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения са осъществени в област Пазарджик, 29 от които взаимни сред РЗИ, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са 101 заведения за публично хранене, 222 търговски обекти, 15 нощни заведения, 47 обекти с публично предопределение, 73 други обекти (бензиностанции). Вследствие на инспекциите са издадени 75 наставления.

На територията на област Разград са осъществени общо 334 инспекции. От тях 66 са извършени взаимно сред РЗИ-Разград, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са 26 заведения за публично хранене, 246 търговски обекти, 5 нощни заведения, 60 обекти с публично предопределение, 27 други обекти (бензиностанции) и 36 други обекти. Издадени са 2 наставления и са формирани 16 акта за открито административно нарушаване.

На територията на област Стара Загора за съблюдаване на противоепидемичните ограничения са осъществени общо 177 инспекции, 8 от които взаимни сред РЗИ-Стара Загора, ОДМВР и ОДБХ. Проверени са общо 44 заведения за публично хранене, 102 търговски обекти, 32 обекти с публично предопределение и 2 други обекти (бензиностанции). Издадени са 6 наставления, 3 от които на заведения за публично хранене и 3 на търговски обекти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР